Spread the love


Το 94ο Συνέδριο της AHEPA, ανέθεσε τα ηνία της ιστορικής και κορυφαίας οργάνωσης των Ελληνοαμερικανών στον Ανδρέα Ζαχαριάδη.

Το 94ο Συνέδριο της AHEPA, το οποίο συνήλθε από την 25η έως και την 29η Ιουλίου σε ξενοδοχείο του Λας Βέγκας ανέθεσε τα ηνία της ιστορικής και κορυφαίας οργάνωσης των Ελληνοαμερικανών στον Ανδρέα Ζαχαριάδη από τη Νέα Ιερσέη.

Ο νέος ύπατος πρόεδρος έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του στην οργάνωση για πάνω από ένα τέταρτο του αιώνα και είναι ένα από τα πιο προβεβλημένα στελέχη του αφ’ ενός μεν λόγω της ενασχόλησής του για ένα τέταρτο του αιώνα με το 108 τμήμα της AHEPA με έδρα το Τζέρσεϊ Σίτι, με την 5η περιφέρεια και με το ίδρυμα «Fifth District AHEPA Cancer Research Foundation» όπου κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από ενάμιση εκατομμύριο δολάρια, αφ’ ετέρου δε από τις υπηρεσίες που παρείχε ως μέλος του προεδρείου.

Εξάλλου, σ’ αυτό οφειλόταν και το γεγονός ότι η εκλογή του έγινε άνευ αντιπάλου. Οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας έλαβαν χώρα την Πέμπτη και την Παρασκευή έγινε και η ορκωμοσία της νέας ηγεσίας.

Το προεδρείο το οποίο θα ηγηθεί της οργάνωσης την περίοδο 2016-2017 απαρτίζεται από τους Μπιλ Μπακάλη, από το Κίτσενερ του Οντάριο (πρόεδρος της AHEPA Καναδά), Τζορτζ Λούκα, από το Κλίβελαντ Οχάιο (ύπατος αντιπρόεδρος), Καρλ Χόλιστερ, από το Μάσον του Οχάιο (ύπατος γραμματέας), Δημήτρη Κόκοτο από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης (ταμίας), Γιώργο Χωριάτη από το Μόρισταουν της Νέας Ιερσέης (νομικός σύμβουλος), Λούη Ατσάβη από το Φόρεστ Χιλς Ιλινόϊ (ύπατος αθλητικός διευθυντής) και τον Σάντι Παπαδόπουλο από την Ατλάντα της Τζόρτζια (εθνικός σύμβουλος των «Υιών του Περικλή»).

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ανακοινώθηκαν και οι οκτώ κυβερνήτες οι οποίοι εκλέχτηκαν από τα περιφερειακά συνέδρια και συγκεκριμένα οι Γκας Πάρας (1η Περιφέρεια), Αντώνης Δράκος (2η Περιφέρεια), Κρις Διαμαντούκης (3η Περιφέρεια), Τζακ Ισαάκ (4η Περιφέρεια), Γιώργος Καλαντζής (5η Περιφέρεια), Τιμόθεος Ιωαννίδης (6η Περιφέρεια), Τζορτζ Μπούρας (8η Περιφέρεια) και Νικόλαος Παπαδόπουλος (10η Περιφέρεια).

Στο συμβούλιο των επιτρόπων αναδείχτηκαν δύο νέοι επίτροποι και συγκεκριμένα οι κ. Καράντος και Ηλίας Τσελερίδης, ενώ στην Εφορευτική επιτροπή εκλέχτηκε ο Craig Clawson.

Οι τρεις μεγάλες οργανώσεις της AHEPA – «Θυγατέρες της Πηνελόπης», «Θεραπαινίδες της Αθηνάς» και «Υιοί του Περικλή» – είχαν τις δικές τους συνεδριάσεις και λίγο πριν τη λήξη του συνεδρίου τους εξέλεξαν τους ύπατους προέδρους και τα προεδρεία τους.
Υπατη πρόεδρος των «Θυγατέρων της Πηνελόπης» εκλέχτηκε η Τζεν Σπάνος από το Σακραμέντο της Καλιφόρνιας, ύπατη πρόεδρος των «Θεραπαινίδων της Αθηνάς» εκλέχτηκε η Τρία Τσαρνάς από το Νορθ Ρουάγιαλτον του Οχάιο και ύπατος πρόεδρος των «Υιών του Περικλή» εξελέγη ο Νικόλαος Αποστόλου από το Γουαϊκοφ της Νέας Ιερσέης.

Η ορκωμοσία των νέων αξιωματούχων έγινε την τελευταία ημέρα του συνεδρίου και σηματοδότησε και τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου.

Την ορκωμοσία του ύπατου προέδρου Ανδρέα Ζαχαριάδη ανέλαβε ο απερχόμενος πρόεδρος Τζον Γαλάνης, ο οποίος εξέφρασε την εμπιστοσύνη στον νεοεκλεγέντα και τόνισε ότι δεν είναι μόνο προβεβλημένο, αλλά και ένα από τα δοκιμασμένα στελέχη.

Ο κ. Ζαχαριάδης αμέσως μετά την εκλογή του δήλωσε: «Η εκλογή στο ύπατο ετούτο αξίωμα ποιεί ιδιαίτερη τιμή για μένα. Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων σε όλους τους συνέδρους που μου ανέθεσαν την ηγεσία ετούτης της δυναμικής, σφριγηλής και μοναδικής οργάνωσης».
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις προκλήσεις της δικής του θητείας και τόνισε ότι η χρονιά ετούτη είναι μια από τις πιο κριτικές και σε πολλά μέτωπα.

«Οι εκλογές στις ΗΠΑ θα μας δώσουν την ευκαιρία να συνεργαστούμε με τη νέα κυβέρνηση και με το νέο Κογκρέσο το 2017. Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με την αδυσώπητη οικονομική κρίση, καθώς επίσης και με την προσφυγική κρίση. Η Κύπρος πρέπει να αντιμετωπίσει πολλές προκλητικές υποθέσεις όπως το περιουσιακό, το εδαφικό και της ασφάλειας, ούτως ώστε να καρποφορήσουν οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες. Επί πλέον σε όλο τον κόσμο υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για κοινωνική πρόνοια και υπηρεσίες ενώ για την Ομογένεια προέχει η προώθηση των ελληνικών ιδεωδών και η διατήρηση της ελληνικής κληρονομιάς», επεσήμανε ο κ. Ζαχαριάδης.

«Είμαι αποφασισμένος να εργαστώ από κοινού με όλα τα στελέχη και τα μέλη ούτως ώστε να αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικότητα όλες τις προαναφερόμενες προκλήσεις και να παραμείνει η AHEPA πιστή στα οράματα και στα ιδεώδη των ιδρυτών, των πρωτεργατών και των τεσσάρων και πλέον γενεών που με τις θυσίες τους και τους αγώνες παρείχαν τη δυνατότητα στην οργάνωσή μας να μεγαλουργήσει», κατέληξε ο κ. Ζαχαριάδης.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της AHEPA Βασίλης Μωσαϊδης, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία του συνεδρίου και για τη συμμετοχή των συνέδρων από την Αμερική, τον Καναδά και την γενέτειρα.
Παράλληλα, τόνισε ότι στο συνέδριο συμμετείχαν και δώδεκα σύνεδροι από την Ελλάδα, οι οποίοι εκπροσώπησαν τα τμήματα της AHEPA στη γενέτειρα.

Ο κ. Μωσαϊδης ανέφερε ότι η AHEPA διατηρεί την ανοδική της πορεία και σε έξι περίπου χρόνια θα γιορτάσει την 100ή επέτειο της ιδρύσεώς της. Το 95ο συνέδριο, βάσει της αποφάσεως του συνεδρίου θα συνέλθει από τις 24 έως τις 30 Ιουλίου στο Walt Disney World Resort στο Ορλάντο της Φλόριδας.

Ο νομικός σύμβουλος της AHEPA Γιώργος Χωριάτης, απαντώντας σε ερώτηση του «Εθνικού Κήρυκα» σχετικά με τη θεματολογία του συνεδρίου επεσήμανε ότι πέραν των όσων ανέφερε ο νεοεκλεγείς ύπατος πρόεδρος Ανδρέας Ζαχαριάδης συζήτησαν τα θέματα της νέας γενιάς και της προσέλκυσης των νέων στις δραστηριότητες της AHEPA και των κοινοτήτων, καθώς επίσης και το θέμα του εράνου για την ανοικοδόμηση του ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Εμπορικό Κέντρο της Νέας Υόρκης που καταστράφηκε ολοσχερώς την αποφράδα ημέρα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 από την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους.

«Εχουμε υποσχεθεί να συγκεντρώσουμε το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων και πιστεύουμε ότι όσο θα προχωρούν οι εργασίες, άλλο τόσο θα αυξάνονται και οι προσφορές των μελών μας», επεσήμανε ο κ. Χωριάτης υπενθυμίζοντας ότι η AHEPA έχει δώσει τον δικό της αγώνα για την άρση των εμποδίων για την ανέγερση του ιστορικού ναού.

Από το ggae.gr



Spread the love