Spread the love


Η AHEPA εξέφρασε τις ανησυχίες της σχετικά με τους πρόσφατους ισχυρισμούς της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Ανδρέας Ζαχαριάδης, είχε συνάντηση χθες, με το νέο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, για θέματα Ευρασίας, Τζόναθαν Κόεν.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριάδη, η AHEPA εξέφρασε τις ανησυχίες της σχετικά με τους πρόσφατους ισχυρισμούς της Τουρκίας στο Αιγαίο και ειδικότερα τη δημόσια κριτική που άσκησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επί της Συνθήκης της Λωζάννης.

Επίσης, συζητήθηκαν μία σειρά ακόμη από επίκαιρα θέματα, όπως οι συνομιλίες για το Κυπριακό, η θρησκευτική ελευθερία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και η μεταναστευτική κρίση που επηρεάζει την Ελλάδα.

«Ευχαριστούμε ειλικρινά τον αναπληρωτή υπουργό, Κόεν, για τον χρόνο που μας παραχώρησε», δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Ζαχαριάδης. «Συνολικά, η συζήτησή μας, ήταν παραγωγή και ενημερωτική σε βάθος. Εκτιμούμε την ευκαιρία να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας, οι οποίες πιστεύουμε εισακούστηκαν. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον αναπληρωτή υπουργό Κόεν και τους συνεργάτες του στο Υπουργείο, ειδικά καθώς εισαρχόμαστε σε μία κρίσιμη περίοδο στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου».

Πρόσθεσε δε: «Είμαστε ευχαριστημένοι σχετικά με την ανακοίνωση των ΗΠΑ, την περασμένη εβδομάδα, για την πρόσφατη δωρεά στην Επιτροπή Αγνοουμένων Κύπρου, μία οργάνωση με ευγενή αποστολή, που πραγματοποιεί αξιοθαύμαστη δουλειά. Η δέσμευση των ΗΠΑ προς την Επιτροπή είναι εκτιμητέα και άξια συγχαρητηρίων».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Τζόναθαν Κόεν, έχει θητεύσει σε πόστα στην Κύπρο, στην Βαγδάτη και στην Αγκυρα. Στη συνάντηση συνοδευόταν από τον διευθυντή Νοτιοευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μαρκ Λίμπι και την επικεφαλής του γραφείου για την Ελλάδα, Εϊμι Ρέιχερτ.

Ο κ. Ζαχαριάδης, συνοδευόταν από τον εκτελεστικό διευθυντή της AHEPA, Βασίλη Μωσσαΐδη. Η συνάντηση με τον κ. Κόεν, έγινε σε συνέχεια αντίστοιχων συνομιλιών αντιπροσωπείας της AHEPA με το νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρεϊ Πίατ.

Από το ekirikas.com



Spread the love