Spread the love


Το αδιαχώρητο σημειώθηκε προ ημερών στους Κινηματογράφους Palace Norton Street στο Leichhardt του Σίδνεϊ.

Εκεί έγινε η πρεμιέρα του 23ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου που διοργανώνει η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα ΝΝΟ.

Η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη που οι διοργανωτές χρειάστηκε να «κλείσουν» και τέταρτη αίθουσα. Συνολικά προσήλθαν στην έναρξη πάνω από 600 άτομα. Έτσι, για άλλη μια χρονιά, το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου είναι εκείνη η εκδήλωση που προσελκύει σε πολύ μεγάλο βαθμό την αυστραλογεννημένη παροικία.

Για την ταινία της πρεμιέρας, «Ένας Άλλος Κόσμος», του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, τα σχόλια σε γενικές γραμμές ήταν από θετικά έως πολύ θετικά, με τους περισσότερους να εκφράζουν τον θαυμασμό τους για ορισμένες τοποθεσίες που γυρίστηκε το έργο.

Η κήρυξη του Φεστιβάλ έγινε από τον Τομ Χριστόπουλο, διευθυντή ΝΝΟ της Delphi Bank, η οποία είναι ο μεγάλος χορηγός. Παρών ήταν και ο γενικός διευθυντής της τράπεζας, Jim Sarris, που ταξίδεψε από την Μελβούρνη ειδικά για να παραστεί στο γεγονός. Μεταξύ των παρισταμένων, ήταν ακόμη, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Σίδνεϊ, Δρ. Σταύρος Κυρίμης, ο πρόεδρος της Κοινότητας, Χάρης Δανάλης, και μέλη του Δ.Σ., η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ, Νία Καρτέρη, η τέως πολιτειακή γερουσιαστής και υποψήφια για την έδρα Canterbury, Σοφία Κώτση, και άλλοι παράγοντες από την παροικία και ευρύτερα.

Από το ggae.gr



Spread the love