Spread the love


Αυτή είναι μια πραγματικά συγκλονιστική κίνηση του Facebbok που με αυτό τον τρόπο θέλει να κρατήσει ζωντανή μια «ξεχασμένη» γλώσσα, μητέρα όλων των γλωσσών. Σε λίγο καιρό θα μπορείτε να αλλάξετε γλώσσα στο facebook, σε Ancient Greek Language και αυτό είναι εντυπωσιακό.

Ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί η προσθήκη της γλώσσας των αρχαίων Ελληνικών ως επιλογή για την ανάγνωση και χρήση της ιστοσελίδας του Facebook (εντολές πλοήγησης και διάδρασης με άλλους χρήστες).

Με την επιλογή της αρχαίας Ελληνικής γλώσσας από το μενού «ρυθμίσεις», ο χρήστης βλέπει πια άλλες λέξεις στα «κουμπιά» εντολών –υπηρεσιών που προσφέρει το εν λόγω εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης.

Facebook

Αντί για το «Τι σκέφτεσαι;» στο αντίστοιχο πεδίο της σελίδας εμφανίζεται πλέον το «Τι δόκεις;» Επιπλέον, για τα εισερχόμενα μηνύματα υπάρχει πλέον η λέξη «Αγγέλματα», για τις ειδοποιήσεις «Διαγγελίαι», ενώ στην αναζήτηση φίλων ο χρήστης βλέπει πλέον το «Φίλους ευρίσκειν».

Facebook

Η αρχική σελίδα έχει μεταφραστεί σε «Οίκος», κάτω από κάθε σχόλιο που κάνει ο χρήστης εμφανίζονται οι λέξεις «Σχόλιον γράφειν», ενώ στις ειδοποιήσεις γενεθλίων υπάρχει η φράση «Η γενέθλιος ημέρα εστί τήμερον».

Σε μια προσπάθεια να διατηρήσει «ζωντανές» κάποιες «ξεχασμένες» γλώσσες, το Facebook έχει εντάξει στις επιλογές της γλώσσας πολλές από αυτές που θεωρούνται «υπό εξαφάνιση».

Facebook

Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της UNESCO, μιλούνται παγκοσμίως περίπου 6.000 γλώσσες οι μισές από τις οποίες αναμένεται να εξαφανιστούν μέχρι το τέλος του αιώνα.

Δείτε το παράδειγμα Ancient Greek Language εδώ: facebook



Spread the love