Spread the love


Δείτε τις 11 ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στην Ευρώπη για το 2017. Ξεχάστε το κρύο, σύντομα το καλοκαίρι θα έρθει και η χώρα μας διαθέτει μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της Ευρώπης, σύμφωνα με τους Sunday Times.

Μετά από έρευνα μεταξύ των αναγνωστών τους, δημοσίευσαν την λίστα με τις 50 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη για το 2017. Ανάμεσα τους βρίσκονται 11 ελληνικές παραλίες.

Δείτε ποιες είναι οι 11 ελληνικές παραλίες:

  1. Κόλπος Αγνί, Κέρκυραελληνικές παραλίες

Όταν τα πλήθη γεμίζουν τις πασίγνωστες παραλίες τις Κέρκυρας, επιλέξτε αυτόν τον κολπίσκο με τα κρυστάλλινα νερά.

  1. Βουτούμι, Αντίπαξοιελληνικές παραλίες

Η παραλία Βουτούμι στους Αντίπαξους είναι μία από τις ωραιότερες της Ελλάδας. Τα κρυστάλλινα νερά και η λευκή άμμος σε συνδυασμό με την βλάστηση του μικρού νησιού, δημιουργούν ένα παραδεισένιο τοπίο.

  1. Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδαελληνικές παραλίες

Για το Πόρτο Κατσίκι δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά. Είναι χιλιοφωτογραφημένο και ξακουσμένο σε όλο τον κόσμο. Η παραλία είναι στρωμένη με άσπρο ψηλό βοτσαλάκι που είναι σαν ψεύτικο. Ο βράχος στην πλάτη της Παραλίας προκαλεί δέος. Το τοπίο στο Πόρτο Κατσίκι είναι επίσης εξωπραγματικό.

  1. Γιδάκι, Ιθάκηελληνικές παραλίες

Το Γιδάκι είναι βοτσαλωτή παραλία, με μεγαλύτερα βότσαλα στη δυτική πλευρά της και ψιλότερα έως και άμμο προς τα ανατολικά. Ο κόλπος που σχηματίζει είναι ανοιχτός, ιδανικός για κολύμπι από τη μια άκρη ως την άλλη. Απέναντι φαίνεται το μικρό νησάκι της Ιθάκης, η Άτοκος.

  1. Ναυάγιο, Ζάκυνθοςελληνικές παραλίες

Αποτελεί μια πασίγνωστη παραλία στην ανατολική πλευρά του νησιού κοντά στο ορεινό χωριό της Αναφωνήτριας. Πεντακάθαρα νερά, λευκή άμμος, εντυπωσιακοί απότομοι βράχοι και το μισοβυθισμένο στην άμμο κουφάρι ενός πλοίου συνθέτουν ένα φανταστικό σκηνικό.

  1. Βοϊδοκοιλία, Μεσσηνίαελληνικές παραλίες

Η Βοϊδοκοιλιά βρίσκεται δίπλα στη Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας , σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από την Πύλο.

Αυτός ο φυσικός κόλπος είναι μοναδικής ομορφιάς: λευκή ψιλή άμμος απλώνεται σε μεγάλη έκταση, απ’ άκρη σ’ άκρη της παραλίας. Τα νερά της είναι γαλήνια, γαλαζοπράσινα και εξωτικά. Στα αριστερά σας, όπως βλέπετε τη θάλασσα,  βλέπετε το Παλαιόκαστρο  στη βάση του οποίου βρίσκεται η σπηλιά του Νέστορα.

  1. Μάραθα, Σκιάθοςελληνικές παραλίες

Η παραλία Μάραθα είναι μια από τις πιο μικρές και ταυτόχρονα πιο όμορφες παραλίες της Σκιάθου. Είναι ήρεμη και όχι ιδιαίτερα πολυσύχναστη, κάτι που συγκαταλέγεται κυρίως στα θετικά της στοιχεία. Δεν λειτουργούν θαλάσσια σπορ παρά μόνο ένα μπαράκι με καλή μουσική για καφέ, ποτό ή αναψυκτικό και… πανέμορφη θέα στη θάλασσα.

Η Μάραθα βρίσκεται ακριβώς πριν από τις κουκουναριές και η πρόσβαση γίνεται από τις στάσεις 19 και 20 του λεωφορείου.

  1. Παλιόρεμα, Μήλοςελληνικές παραλίες

Η παραλία Παλιόρεμα όπου βρίσκονται και τα παλιά θειωρυχεία της Μήλου είναι μια πανέμορφη αμμουδερή και με χρωματιστά βότσαλα παραλία στην οποία θα σας οδηγήσει ένας βατός χωματόδρομος που ξεκινάει από την Ζεφυρία.

  1. Αμπέλι, Φολέγανδροςελληνικές παραλίες

Η μικρή παραλία Αμπέλι βρίσκεται στην βορειοδυτική ακτή του νησιού, σε έναν ορμίσκο. Η περιοχή είναι ακατοίκητη και η παραλία είναι από τις πιο απομακρυσμένες.

Η παραλία είναι μικρή με βότσαλα και πέτρες, προστατεύεται από αρκετούς ανέμους, έχει πεντακάθαρα νερά και είναι αρκετά ήσυχη. Στην ερημική αυτή παραλία μπορείτε αν το επιθυμείτε να κάνετε γυμνοί μπάνιο. Κανείς δεν θα σας δώσει σημασία. Δεν υπάρχει κανενός είδος οργάνωση, έτσι πρέπει να μεριμνήσετε ώστε να έχετε μαζί σας νερό και την ομπρέλα σας, αν θέλετε σκιά. Βέβαια, λίγο πιο πίσω από την παραλία υπάρχει πλούσια σκιά μέσα σε μια ρεματιά με καλλιέργειες.

  1. Σεϋχέλλες, Ικαρίαελληνικές παραλίες

Δημιουργήθηκε πριν από αρκετά χρόνια από την κατολίσθηση βράχων κατά τη διάνοιξη τούνελ για τη δημιουργία δρόμου προς και από το χωριό του Μαγγανίτη.

Πρόκειται για μια “εξωτική” παραλία, όπως ορίζει και το όνομά της, τα κυανά νερά της, η λευκή άμμος και οι εντυπωσιακοί βράχοι που την περιβάλλουν, συνθέτουν ένα ειδυλλιακό περιβάλλον!

  1. Σουγια, Κρήτηελληνικές παραλίες

Η Σούγια είναι μικρό παραθαλάσσιο χωριό στην νότια Κρήτη, 70 χιλιόμετρα νότια από τα Χανιά.Η Σούγια είναι χτισμένη στην έξοδο του φαραγγιού της Αγίας Ειρήνης, δυτικά από την κοίτη του χείμαρρου Αγιερηνιώτη, και ξεχωρίζει για την μεγάλη, όμορφη παραλία της που ποτέ δεν γεμίζει με κόσμο και για την χαλαρή, ανέμελη ατμόσφαιρα.

Δείτε τις Ελληνικές παραλίες με γαλάζιες σημαίες εδώ



Spread the love