Spread the love


Ο Έλληνας ηθοποιός που έσωσε 4χρονο προσφυγόπουλο ενώ περιπλανιόταν μόνο και ασυνόδευτο στο κέντρο της Αθήνας. Ο ίδιος πρωταγωνίστησε στην σειρά το «Νησί».

Ο Έλληνας ηθοποιός που έσωσε 4χρονο προσφυγόπουλο ενώ περιπλανιόταν μόνο και ασυνόδευτο στο κέντρο της Αθήνας. Ο ίδιος πρωταγωνίστησε στην σειρά το «Νησί».

Ο λόγος για τον Θοδωρή Κατσαφάδο, ο οποίος έδωσε μάθημα ανθρωπιάς. Συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας είδε στην Ομόνοια ένα 4χρονο αγοράκι να περιπλανιέται ολομόναχο, το φρόντισε και το παρέδωσε στις αστυνομικές Αρχές για να γλιτώσει τα χειρότερα.

 «Φοβόμουν για τυχόν κίνδυνο του μικρού από κυκλώματα εμπορίας οργάνων», αποκάλυψε χαρακτηριστικά ο γνωστός ηθοποιός.

Ο ηθοποιός συνάντησε τον μικρό στη γωνία Πατησίων και Πανεπιστημίου. Μόλις τον είδε να περιπλανιέται μόνος, αναζήτησε τους γονείς του και όταν κατάλαβε πως ήταν ασυνόδευτο προσφυγόπουλο, κάλεσε την αστυνομία.

Μέχρι να έρθουν, όμως, φρόντισε το παιδί, του αγόρασε φαγητό (παρόλο που εκείνο αρνήθηκε να φάει) και έμεινε κοντά του για να μην είναι μόνο. Μάλιστα, αναγκάστηκε να έρθει και αντιμέτωπος με κάποιους αλλοδαπούς που σύχναζαν στην περιοχή. «Έλεγαν πως ήξεραν την οικογένειά του. Δεν το επέτρεψα. Αν δεν ερχόταν η αστυνομία δεν θα έφευγα από το σημείο, ούτε εγώ, ούτε ο μικρός».

Οι αστυνομικές Αρχές έφθασαν γρήγορα και ο αστυνομικός υπηρεσίας κατάφερε να ταυτοποιήσει τα στοιχεία του μικρού Αφγανού και να εντοπιστεί η οικογένειά του σε κοντινό ξενοδοχείο της περιοχής.



Spread the love