Spread the love


Ο Λεωνίδας Ιασεμίδης είναι ένας παγκοσμίως διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας που ειδικεύεται στα μη γραμμικά δυναμικά συστήματα και την ανάπτυξη νέων μεθόδων για την ανίχνευση, πρόληψη και έλεγχο των κρίσεων, όσον αφορά την επιληψία κυρίως στον ανθρώπινο και ζωικό εγκέφαλο.

Ο Έλληνας Δρ. Ιασεμίδης είναι μόνιμος Καθηγητής και έχει την Έδρα Rhodes Eminent στο Πρόγραμμα Βιοϊατρικής Μηχανικής (Biomedical Engineering Program), μέλος του American Institute of Medical and Biological Engineers (AIMBE) και Διευθυντής του Κέντρου Βιoϊατρικής Μηχανικής και Επιστήμης Αποκατάστασης (Center for Biomedical Engineering and Rehabilitation Science (CBERS), στο Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, στις ΗΠΑ.

Η έρευνά του, που περιλαμβάνει πάνω από 100 δημοσιεύσεις, συνέδρια σε διεπιστημονικούς οργανισμούς, παρουσιάσεις και ομιλίες για τις οποίες τον καλούν, έχει συγκεντρώσει το διεθνές ενδιαφέρον για την πρόβλεψη και τον έλεγχο των επιληπτικών κρίσεων και την κατανόηση των μηχανισμών που γεννούν την επιληψία. Έχει σχεδόν 5.000 ακαδημαϊκές αναφορές στο έργο του και δείκτη ετεροαναφορών (h-index) 33.

Ο Έλληνας επιστήμονας θεωρείται από τους ειδικούς του χώρου σαν ένας από τους ιδρυτές στον τομέα της πρόβλεψης των κρίσεων, και έχει συνεργαστεί με μεγάλα ιδρύματα όπως τα Mayo Clinic, Cleveland Clinic και the Barrow Neurological Institute.

Ο Δρ. Ιασεμίδης διετέλεσε μέλος της συντακτικής ομάδας του επιστημονικού περιοδικού “Epilepsia” και του οργανισμού “IEEE Transactions on Biomedical Engineering”, και είναι νυν μέλος της συντακτικής ομάδας του επιστημονικού περιοδικού “Annals of Biomedical Engineering” και του “International Journal of Neural Systems”.

Ο Έλληνας ομογενής είναι κριτικός για σειρά επιστημονικών περιοδικών και ερευνητικών οργανισμών, συνεργαζόμενος με εθνικά και διεθνή πρακτορεία, όπως το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (National Institutes of Health) και το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών (National Science Foundation). Ανά τα χρόνια, η έρευνα του Δρ. Ιασεμίδη έχει χρηματοδοτηθεί από μεγάλους οργανισμούς (NIH, VA, DARPA, NSF, DoD, the Epilepsy Foundation of America, the Science Foundation of Arizona, the Whitaker Foundation and industry).

Είναι συν-ιδρυτής σε δύο εταιρείες που ασχολούνται με τη νευροτροποποίηση και τον έλεγχο της επιληψίας, και είναι συν-εφευρέτης τεσσάρων βραβευμένων ευρεσιτεχνιών σε αυτό το κομμάτι, μίας που αναμένεται να «βγει» και εννιά προσωρινών ευρεσιτεχνιών. Η αξία της δουλειάς του έχει αναδειχθεί από μεγάλα φόρουμ όπως οι the New York Times, το Discover magazine, η the Teaching Company, και το the American Association for the Advancement of Science (AAAS).

«Πραγματικά είναι μεγάλη τιμή για μένα αυτή η διάκριση σε εθνικό επίπεδο», λέει ο Ιασεμίδης. «Ανυπομονώ να συνεχίσω στο μονοπάτι της διεθνούς έρευνας και των ανακαλύψεων, από τη βιοϊατρική μηχανική μέχρι την ιατρική για το καλό της ανθρωπότητας».

Δείτε και άλλα θέματα του Lifeviews.gr με Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό (ΦΩΤΟ)

 



Spread the love