Spread the love


Μία Ελληνική παραλία κατάφερε να βρίσκεται μάλιστα στην 3η θέση της κατάταξης του Tripadvisor που δημοσίευσε τη λίστα με τις 10 παραλίες κόβουν την ανάσα.

Μία Ελληνική παραλία κατάφερε να βρίσκεται μάλιστα στην 3η θέση της κατάταξης του Tripadvisor που δημοσίευσε τη λίστα με τις 10 παραλίες κόβουν την ανάσα.

Το Tripadvisor δημοσίευσε τη λίστα με τις 10 παραλίες που μπορούν να σου κόψουν την ανάσα. Εντυπωσιακή θέα, μαγευτική λευκή άμμος, τιρκουάζ νερά είναι μόνο λίγα από τα χαρακτηριστικά που μπορεί να βοηθήσουν μια παραλία να συμπεριληφθεί στη λίστα και να αποτελεί έναν ονειρικό προορισμό διακοπών.

Δεν αποτελεί έκπληξη καθώς η συγκεκριμένη παραλία της Ζακύνθου συμπεριλαμβάνεται κάθε χρόνο στις ομορφότερες παραλίες παγκοσμίως. Το Ναυάγιο είναι μια παραλία που μένει αξέχαστη!

Δείτε αναλυτικά τη λίστα:

1.Anse Lazio, Νησί Praslin, Σεϊχέλες

Αγωνίζονται να εκφραστούν με λόγια πόσο καταπληκτικό είναι αυτή η παραλία. Καθαρό νερό, λευκή άμμο.
Φτάσαμε περίπου στις 10 . 30 και δεν υπήρχε σχεδόν περισσότερα από 20 ή 30 άτομα σε ολόκληρη την παραλία.

Πολύ ήσυχο για να χαλαρώσετε και απλά εκπληκτική για περίπατο κατά μήκος.

Μία μικρή παρατήρηση είναι ότι υπάρχει μόνο ένα μπαρ στη γύρω περιοχή η οποία φάνηκε ακριβό, οπότε πάρτε το δικό σας νερό / φαγητό αν είναι δυνατόν.

 

Ελληνική παραλία
2.LaniKai Beach, Χαβάη

Το Lanikai Beach βρίσκεται στο Lanikai, μια κοινότητα στην πόλη Kailua και στην ανοιχτή ακτή του Oahu της Χαβάης. Το όνομα Lanikai σημαίνει «ουράνια θάλασσα».

Αυτή η μικρή παραλία μήκους ½ μιλίων κατατάσσεται σταθερά στις καλύτερες παραλίες του κόσμου. Δίπλα στην παραλία Lanikai είναι μια κατοικημένη περιοχή πρώτης κατηγορίας, λόγω του ότι είναι προσβάσιμη μέσω δημόσιων μονοπατιών πρόσβασης στην παραλία.

Αν και η ίδια η παραλία είναι δημόσια ιδιοκτησία, δεν είναι κρατική γη και δεν είναι παραλιακό πάρκο νομού όπως πολλές παραλίες στη Χαβάη.

Ελληνική παραλία

3. Ναυάγιο, Ζάκυνθος

Η παραλία Ναυάγιο, που είναι ίσως η πιο πολυφωτογραφισμένη παραλία της Ελλάδας, χρωστάει το όνομά της στο πλοίο που το 1983 μετέφερε λαθραία τσιγάρα και ναυάγησε στα νερά της όπου και ξεβράστηκε στην παραλία της. Το κουφάρι του βρίσκεται εκεί ακόμη και σήμερα. Το τοπίο είναι πραγματικά εντυπωσιακό, ανάμεσα στους πανύψηλους λευκούς βράχους μια παραλία με κάτασπρη άμμο και νερά βαθιά και πεντακάθαρα. Βρίσκεται κοντά στο χωριό της Αναφωνήτριας.

Η πρόσβαση στη παραλία γίνεται μόνο από τη θάλασσα με καΐκι από το Λιμάνι του Αγίου Νικολάου Βολιμών, ή το Πόρτο Βρώμη, ή κάνοντας τον γύρο του νησιού με καραβάκι, η κρουαζιερόπλοιο. Τα περισσότερα ξεκινάνε από το λιμάνι της Ζακύνθου, και κάποια άλλα από την παραλία του Λαγανά.

Ελληνική παραλία

4.Eagle Beach, Aruba, Καραϊβική

Η Aruba είναι ένα από τα αυτά τα μέρη τα οποία έχουμε όλοι ακούσει, αλλά δεν έχουμε ιδέα που βρίσκονται στο χάρτη. Τι καλύτερο από το να κολυμπάς στις εξωτικές παραλίες με τα τυρκουάζ νερά πάνω από κοραλλιογενείς υφάλους στη Νότια Καραϊβική!
Λόγω του τροπικού της κλίματος, η Aruba προσελκύει τουρίστες όλο το χρόνο! Πόσο απίστευτο ακούγεται να μένεις σε ένα μέρος που δε χρειάζεσαι παπούτσια ή μπουφάν γιατί κάνει πάντα ζέστη! Δε χρειάζεται να κοιτάξεις την πρόγνωση του καιρού γιατί ξέρεις πως κάθε μέρα, ο καιρός είναι για παραλία!

Ελληνική παραλία
5. Παραλία Grace Bay, Turks and Caicos

Μερικά από τα καλύτερα θέρετρα της Καραϊβικής βρίσκονται στην παγκοσμίως γνωστή παραλία Grace Bay. Όταν πρόκειται για αξία, άνεση και εξυπηρέτηση, ένα από αυτά τα θέρετρα είναι το Alexandra Resort. Ένα βήμα στο Grace Bay Beach και θα καταλάβετε γρήγορα γιατί έχουν απονεμηθεί πολυάριθμα βραβεία σε αυτή την έκταση μαλακής λευκής άμμου μήκους 12 μιλίων.

Η Grace Bay Beach αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά διεθνώς όταν κέρδισε το πολυπόθητο World Travel Awards το 2005 ως την καλύτερη παραλία στον κόσμο. Το 2012, το About.com επίσης απονεμήθηκε Grace Bay Beach πρώτη θέση θέση για τις παγκόσμιες παραλίες σε Reader’s Choice Awards. Έκτοτε, το Grace Bay Beach έχει αναγνωριστεί από το πρόγραμμα Traveller’s Choice του TripAdvisor ως η πρώτη παραλία στην Καραϊβική και η δεύτερη παραλία στον κόσμο.

Ελληνική παραλία
6. Παραλία Pink Sands, Μπαχάμες

Όταν πολλοί άνθρωποι σκέφτονται τις Μπαχάμες, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι το κομμάτι των φανταχτερά θέρετρα και καζίνο που γραμμή των παραλιών του Nassau, Paradise Island και Cable Beach.

Πολλά από τα μικρότερα νησιά των Μπαχάμες, όπως το νησί του Harbour, σπάζουν αυτό το στερεότυπο.

Η παραλία Pink Sands είναι το μέρος για να πάτε για φυσική ομορφιά, κομψά θέρετρα και το πιο σημαντικό, τρία μίλια από άκρως ροζ άμμο και απαλά νερά.

Ο ωκεανός είναι ιδανικός για κολύμπι – ζεστό καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους και γενικά ήρεμος, προστατευμένος από τα κυλιόμενα κύματα του Ατλαντικού από έναν κοραλλιογενή ύφαλο.

Ελληνική παραλία

7.Παραλία Whitehaven, Αυστραλία

Μια κατάλευκη αμμώδης παραλία, βραβευμένη για την καθαρότητά της είναι η παραλία Whitehaven, στο Κουινσλάντ της Αυστραλίας. Επτά χιλιόμετρα φωτεινής λευκής άμμου κατά μήκος του νησιού Whitsunday, μια έκταση προσβάσιμη με καραβάκι από τα λιμάνια της ηπειρωτικής χώρας.

Ελληνική παραλία
8. Παραλία Radhanagar, Νησιά Andaman, Ινδία

H Radhanagar Beach βρίσκετε στο νησί Havelock στο σύμπλεγμα νησιών ‘Ανταμαν & Νίκομπαρ στην Ινδία. Επίσης είχε τον τίτλο της καλύτερης παραλίας στην Ασία τη χρονια του 2004.

Ελληνική παραλία
9. Παραλία Siesta Key, Φλόριντα, ΗΠΑ

Η παραλία Σιέστα Κι κοντά στο Sarasota είναι μια παραλία του υπερθετικό βαθμό, που βρίσκεται στην κορυφή και πάλι το κριτήριο του “άμμο ζάχαρη” επειδή η πολύ αλεύρι λεπτότερα μέσο είναι περισσότερη δικαιοσύνη. Κάτι πρέπει να είναι στην άμμο, η οποία καθιστά ωραίο και δροσερό σε σύγκριση με άλλα μέρη. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι σε αυτό το έτος μεταξύ των δέκα καλύτερες παραλίες στο χώρο 2 Ηνωμένες Πολιτείες.

Ελληνική παραλία
10.Νησί Bamboo, Ko Phi Phi Don, Ταϊλάνδη

45 λεπτά βόρεια του νησιού Phi Phi Don είναι το μαγικό νησί μπαμπού (γνωστός και ως Koh Pai). Αυτό το νησί είναι μέρος του εθνικού θαλάσσιου πάρκου και κατοικείται μόνο από τους νομαδικούς τσιγγάνους της θάλασσας και τους κυβερνήτες των πάρκων που παρακολουθούν τις αφίξεις.

Το Μπαμπού είναι περιτριγυρισμένο από λευκές αμμώδεις παραλίες και έναν ρηχό κοραλλιογενή ύφαλο που αναρρώνει από το τσουνάμι του 2004. Υπάρχει μια χρέωση 400 μπατ ανά άτομο για να μπείτε στο νησί.

Ελληνική παραλία

Δείτε και άλλα θέματα για Ελληνικές παραλίες στο Lifeviews.gr (ΦΩΤΟ)



Spread the love