Spread the love


Ο Ντιν Δημόπουλος είναι Έλληνας ομογενής και επαγγελματίας προπονητής καλαθοσφαίρισης.

Ο Ντιν Δημόπουλος είναι Έλληνας ομογενής και επαγγελματίας προπονητής καλαθοσφαίρισης.

Γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1954 στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Αποφοίτησε το 1977 με πτυχίο κοινωνικών επιστημών από το Πανεπιστήμιο West Chester της Πενσυλβανίας. Ξεκίνησε την καριέρα του ως προπονητής στο Kennett High School, στην Πενσυλβανία. Το 1983, έγινε βοηθός του John Chaney στο Temple University, μια θέση που κατείχε μέχρι το 1999. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, «Οι Κουκουβάγιες» έγιναν εθνική υπερδύναμη στο μπάσκετ.

Ο Δημόπουλος γνωρίζει καλά το μπάσκετ μετά από μια μακρόχρονη καριέρα στις ΗΠΑ, περνώντας από τα χαμηλότερα επίπεδα κολλεγίων μέχρι το ΝΒΑ. Από το 1983 και μετά, υπηρέτησε δεκαεπτά χρόνια ως βοηθός του Hall of Fame προπονητή John Chaney, στο Temple University. Έπειτα, πέρασε μία σεζόν ως προπονητής στο Πανεπιστήμιο του Missouri-Kansas City.

Αργότερα, έγινε επικεφαλής βοηθός του Nate McMillan για τους Seattle SuperSonics. Το 2005,  μετακόμισε με τον McMillan στους Portland Trail Blazers διατηρώντας παράλληλα τη θέση του ως επικεφαλής βοηθός. Ο Δημόπουλος είναι γνωστός ως ειδικός στις αμυντικές ζώνες έχοντας πολυετή εμπειρία με την περίφημη άμυνα ζώνης Temple. Για τον ίδιο, η προπόνηση στο μπάσκετ είναι κάτι περισσότερο από δουλειά ή πάθος, τον κρατά ζωντανό.

Το 2010, προσλήφθηκε ως βοηθός του Vinny Del Negro για τους Los Angeles Clippers. Ήταν ένας από τους λίγους υποψήφιους για το ρόλο του επικεφαλής προπονητή με τους Houston Rockets το 2011, πριν προσληφθεί από την σταρ του WNBA (Women’s National Basketball Association) Brittney Griner, ως προσωπικός της προπονητής.

Από το 2015 έως το Φεβρουάριο του 2017, υπηρέτησε ως προπονητής της Melbourne United στη National Basketball League (NBL), δηλαδή του επαγγελματικού πρωταθλήματος μπάσκετ ανδρών στην Αυστραλία.

“Από τη στιγμή που προσλήφθηκε ως επικεφαλής προπονητής, ο Ντιν ερχόταν στη δουλειά προετοιμασμένος και παθιασμένος κάθε μέρα”, είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ομάδας, Vince Crivelli.

“Ο ίδιος οδήγησε τους ταλαντούχους παίκτες μας με τάξη και αξιοπρέπεια και έφερε έναν πλούτο γνώσης, επαγγελματισμού και εμπειρίας στο μπάσκετ της Μελβούρνης. Εκτιμούμε όλα όσα έχει κάνει για την Melbourne United. Εκ μέρους ολόκληρου του συλλόγου μας, τον ευχαριστώ και του ευχόμαστε ό, τι καλύτερο.”

Δείτε και άλλα θέματα με Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό στο Lifeviews.gr



Spread the love