Spread the love


Το CNN δημοσίευσε μια λίστα με τις 10 πιο όμορφες πόλεις που βρίσκονται σε λόφους στην Ευρώπη. Μεταξύ αυτών, στην 3η θέση βρίσκεται ένα ελληνικό νησί.

 

Οι κορυφές λόφων δεν είναι μόνο άγριες και απομονωμένες. Ορισμένες φιλοξενούν εντυπωσιακά αρχαία κάστρα ή εκκλησίες, με ωραίες ακροπόλεις που βρίσκονται ακριβώς στην άκρη. Αυτά τα όμορφα και γραφικά χωριά αποπνέουν μια ξεχωριστή αύρα και προσφέρουν μοναδική θέα. Το CNN δημοσίευσε μια λίστα με τις 10 πιο όμορφες πόλεις που βρίσκονται σε λόφους στην Ευρώπη. Μεταξύ αυτών, στην 3η θέση βρίσκεται ένα ελληνικό νησί.

Η Σαντορίνη ξεχωρίζει και, όπως αναφέρει το άρθρο, «τα αμέτρητα κρουαζιερόπλοια και οι καθημερινές τουριστικές πτήσεις μπορούν να κάνουν το μικροσκοπικό νησί της Σαντορίνης να γεμίσει ασφυκτικά με τουρίστες, αλλά μόλις κατευθυνθείτε προς την Οία στην πιο διάσημη καλντέρα της Ελλάδας, θα βρείτε ένα χωριό με λευκά σπίτια, ανεμόμυλους και εκκλησίες με γαλάζιους θόλους. Λίγα ελληνικά νησιά μπορούν να προσφέρουν εξίσου εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα».

Δείτε το top 10:

1. St Michael’s Mount, Αγγλία

ελληνικό νησί

2.Mont Saint-Michel, Γαλλία

ελληνικό νησί

3.Οία, Σαντορίνη

ελληνικό νησί

Μια έκρηξη γοητείας. Αυτή είναι η Σαντορίνη. Το νησί αυτό των Κυκλάδων θα σας χαρίσει στιγμές μυθικές. Αισθήσεις σε υπερθετικό βαθμό, παραδομένες στην ένταση των αντιθέσεων. Της μαύρης γης με τα ασβεστωμένα χωριά της καλντέρας. Των άγριων ηφαιστειακών γλυπτών με τις λιτές κυκλαδίτικες γραμμές. Καλωσορίσατε στο Αιγαίο, σε έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα. Καλωσορίσατε σε ένα από τα ομορφότερα ελληνικά νησιά. Καλωσορίσατε στη Σαντορίνη.

Αξίζει να δείτε στη Σαντορίνη

Βόλτα στο ηφαίστειο της Νέας Καμένης

Κόκκινα και μαύρα πετρώματα σε ένα άγριο τοπίο γύρω  από τον κρατήρα. Ένα ηφαίστειο με ιστορία 2,5 εκατομμυρίων χρόνων. Απέναντι, τα χωριά της Καλντέρας. Ο μύθος που θέλει τη Σαντορίνη να είναι η χαμένη Ατλαντίδα –η πολιτεία που καταβυθίστηκε πριν από 9.500 χρόνια– ζωντανεύει μπροστά σας.

Spa στη μέση του Αιγαίου
Αν δεν έχετε σκάφος, νοικιάστε ένα ή πάρτε τα καραβάκια που φεύγουν από τον Αθηνιό, τον Γιαλό ή το Αμμούδι, για να κάνετε τον γύρο της Καλντέρας. Άγρια, απόκρημνα βράχια, μυστικά υπόσκαφα εκκλησάκια και παλιές σκάλες φόρτωσης των ορυκτών, θα σας φέρουν στη νησίδα της Παλιάς Καμένης. Τολμήστε να βουτήξετε στα θερμά νερά και απολαύστε ένα φυσικό, «ηφαιστειακό» spa

H Καλντέρα: Φηρά, Φηροστεφάνι, Ημεροβίγλι, Οία
Διακοπές στα χωριά της Καλντέρας: υπόσκαφα σπίτια σε ηφαιστειογενές έδαφος, μια μοναδική αρχιτεκτονική «καινοτομία». Περπατήστε νωρίς το πρωί ή το απόγευμα από τα Φηρά προς το Φηροστεφάνι και το Ημεροβίγλι, στο χείλος της Καλντέρας. Είστε πιο τολμηροί; Συνεχίστε στο μονοπάτι προς την Οία, περνώντας από τον Προφήτη Ηλία, το εκκλησάκι του Σταυρού, το Μαύρο Βουνό που ιριδίζει την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Οι εικόνες που θα αντικρίσετε δεν χωράνε σε λέξεις. Το ίδιο και οι συγκινήσεις που θα σας χαρίσει η Σαντορίνη.

Διακοπές με θέα το Αιγαίο
Η Σαντορίνη αποτελεί έναν από τους κατεξοχήν. Βουτήξτε στα καταπράσινα νερά της πισίνας υπερχείλισης στην άκρη του γκρεμού, με τη φυσική συνέχεια του Αιγαίου να απλώνεται μπροστά σας. Χαλαρώστε σε αναπαυτικές ξαπλώστρες  με δροσερά κοκτέιλ. Απολαύστε μασάζ και τζακούζι στη σουίτα. Κεριά στη βεράντα, και ένα ρομαντικό δείπνο για δυο, με εκλεκτό σαντορινιό κρασί. Στις διακοπές στα πολυτελή ξενοδοχεία της Σαντορίνης οι ονειρικές στιγμές μένουν για πάντα άσβεστες. Σαν ηφαίστειο.

Το Ακρωτήρι, η «Πομπηία του Αιγαίου»
Ανασαίνει κάτω από το βιοκλιματικό του στέγαστρο: είναι το Ακρωτήρι, η «Πομπηία του Αιγαίου». Εκτός από διακοπές υψηλών προδιαγραφών, στη Σαντορίνη θα απολαύσετε και σπάνια ταξίδια στην ιστορία. Περπατήστε και γνωρίστε έναν από τους πιο σημαντικούς πολιτισμούς του Αιγαίου, που καλύφθηκε από την τέφρα της μεγάλης έκρηξης του ηφαιστείου το 1600 π.Χ. Επισκεφθείτε το μουσείο Προϊστορικής Θήρας στα Φηρά, για να δείτε την τοιχογραφία της «Άνοιξης», τους «Πιθήκους», τον «Αφρικανό». Ένας κόσμος «παγωμένος» στον χρόνο σάς υποδέχεται. Ανακαλύψτε τη γοητεία του.

4.Heptonstall, Γιορκσάιρ, Αγγλία

ελληνικό νησί

5.Bardi, Ιταλία

ελληνικό νησί

6.Beaumes-de-Venise, Γαλλία

ελληνικό νησί

7.Bad Gastein, Αυστρία

ελληνικό νησί

8.Arcos de la Frontera, Ισπανία

ελληνικό νησί

9.Grindelwald, Ελβετία

ελληνικό νησί

10.Civita di Bagnoregio, Ιταλία

ελληνικό νησί



Spread the love