Spread the love


Μία ελληνική παραλία κατάφερε να συμπεριληφθεί στη λίστα και βρίσκεται μάλιστα στην 3η θέση της κατάταξης.

Το Tripadvisor δημοσίευσε τη λίστα με τις 10 παραλίες που μπορούν να σου κόψουν την ανάσα. Εντυπωσιακή θέα, μαγευτική λευκή άμμος, τιρκουάζ νερά είναι μόνο λίγα από τα χαρακτηριστικά που μπορεί να βοηθήσουν μια παραλία να συμπεριληφθεί στη λίστα και να αποτελεί έναν ονειρικό προορισμό διακοπών.

Μία ελληνική παραλία κατάφερε να συμπεριληφθεί στη λίστα και βρίσκεται μάλιστα στην 3η θέση της κατάταξης.

Δεν αποτελεί έκπληξη καθώς η συγκεκριμένη παραλία της Ζακύνθου συμπεριλαμβάνεται κάθε χρόνο στις ομορφότερες παραλίες παγκοσμίως. Το Ναυάγιο είναι μια παραλία που μένει αξέχαστη!

Δείτε αναλυτικά τη λίστα:

1.Anse Lazio, Νησί Praslin, Σεϊχέλες

Anse Lazio
2.LaniKai Beach, Χαβάη

Lanikai Beach
3.Ναυάγιο, Ζάκυνθος

To Ναυάγιο, όπως αποκαλείται, της Ζακύνθου, είναι ένα ναυάγιο πλοίου που ξεβράστηκε σε μια απομονωμένη ακτή της Ζακύνθου, και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του νησιού. Το ναυάγιο συνέβη το 1980, όταν το πλοίο “Παναγιώτης” , το οποίο ανήκε σε έναν Κεφαλλονίτη υπήρχε η πληροφορία για πολλά χρόνια πως, μετέφερε παράνομα τσιγάρα, από την Τουρκία σε διεθνή ύδατα, όπου θα τα πουλούσε σε προσυμφωνημένο σημείο.

Το πλοίο, ωστόσο, λόγω εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών και χαλασμένης μηχανής, βρέθηκε εκτός πορείας και σύντομα έπεσε στα βράχια της βορειοδυτικής πλευράς της Ζακύνθου. Μέχρι τότε, η ακτή ονομαζόταν Άγιος Γεώργιος.

Ο Καπετάνιος Χαράλαμπος Κομποθέκρας – Κοτσορός και το πλήρωμα ήταν επίσης από την Κεφαλονιά, ενώ το -κατά δήλωση τού καπετάνιου- εσφαλμένα θεωρούμενο ως παράνομο φορτίο συνόδευαν κάθε φορά και δύο Ιταλοί λαθρέμποροι, οι οποίοι και επέβλεπαν την παράδοση. Τους ισχυρισμούς αυτούς κατέρριψε στην ιστοσελίδα του ο ίδιος ο καπετάνιος παρουσιάζοντας τα πρακτικά τών δικών.

Στην αρχή οι κάτοικοι είχαν θορυβηθεί εξαιτίας της περιβαντολλογικής καταστροφής που πίστευαν πως θα δημιουργούσε το συγκεκριμενο καράβι με το φορτίο του, και κατ επέκταση και στον τουρισμό του νησιού. Όμως λίγο καιρό μετά αποτέλεσε πόλο έλξης για τουρίστες εγχώριους και μη. Δεν είναι τυχαίο πως διεθνείς εφημερίδες την συγκαταλέγουν μέσα στις 23 ομορφότερες παραλίες του κόσμου[1].

Σήμερα, το ναυάγιο έχει προσαράξει στο κέντρο μιας απρόσιτης παραλίας, με αμμοχάλικο την οποία μπορεί να επισκεφθεί κανείς μόνο δια θαλάσσης και ελικοπτέρου καθώς είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του νησιού. Χάρις στο δύσβατο της περιοχής, τα νερά της παραμένουν κρυστάλλινα και διάφανα μέχρι και σήμερα.

Navagio
4.Eagle Beach, Aruba, Καραϊβική

Eagle Beach
5. Παραλία Grace Bay, Turks and Caicos

Grace Bay
6. Παραλία Pink Sands, Μπαχάμες

Pink Sands Beach
7.Παραλία Whitehaven, Αυστραλία


8. Παραλία Radhanagar, Νησιά Andaman, Ινδία

elephants beach walk
9. Παραλία Siesta Key, Φλόριντα, ΗΠΑ

Siesta Key Public Beach
10.Νησί Bamboo, Ko Phi Phi Don, Ταϊλάνδη

Δείτε και άλλα θέματα με ελληνικές παραλίες στο Lifeviews.gr (ΦΩΤΟ)



Spread the love