Spread the love


Συνεχίζεται και για το 2018 η ισχυρή ζήτηση των Γάλλων τουριστών για την Ελλάδα, όπως αυτό αποτυπώνεται στη διεθνή τουριστική έκθεση IFTM- TopResa, όπου η ελληνική πλευρά, παρουσία και της Ελληνίδας υπουργού Τουρισμού, δίνει ιδιαίτερη έμφαση.

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης IFTM- TopResa στο Παρίσι, η Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με παράγοντες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας της Γαλλίας και διαπιστώθηκε ότι το 2017 θα κλείσει με αύξηση 15% των αφίξεων σε σχέση με το 2016, ενώ για πρώτη φορά ο αριθμός των Γάλλων τουριστών στην Ελλάδα θα αγγίξει τα 2 εκατομμύρια. Την ίδια στιγμή, αύξηση 10% καταγράφεται ήδη στις προκρατήσεις για το 2018.

Η Ελλάδα αποτελούσε στο παρελθόν τον τέταρτο και πέμπτο δημοφιλέστερο προορισμό των Γάλλων τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Τουρισμού. Μετά από τις στοχευμένες συμφωνίες και προωθητικές ενέργειες την τελευταία διετία, το 2016 αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση και το 2017 κατέχει τη δεύτερη θέση στις προτιμήσεις τους.

Μάλιστα, οι εκπρόσωποι κορυφαίων τουριστικών πρακτόρων, μεταξύ των οποίων οι TUI Γαλλίας, Thomas Cook, και Κaravel, τόνισαν στην κα Κουντουρά ότι η Ελλάδα εξελίσσεται σε μία πολύ δυναμική τουριστική αγορά για τους Γάλλους. Ως εκ τούτου, με ζητούμενο την ενίσχυση της παρουσίας και δραστηριότητάς τους στην Ελλάδα, και με την αποτελεσματική συνεργασία που έχουν καθιερώσει με τον ΕΟΤ Γαλλίας, διαβεβαίωσαν ότι θα προχωρήσουν στο άνοιγμα νέων ελληνικών προορισμών, στην ανάπτυξη νέων τουριστικών συνεργασιών και νέων επενδυτικών κινήσεων.

Αντίστοιχα, οι εκπρόσωποι των αερομεταφορέων της Γαλλίας, ανέφεραν ότι το 2016 ήταν μία εξαιρετική χρονιά, μετά από τη συμφωνία στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης TOPRESA, για την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου. Εκπλήρωσαν τις δεσμεύσεις τους και η συνδεσιμότητα ενισχύεται για το 2018 με περισσότερες πτήσεις.



Spread the love