Spread the love


Διάσημο για τα άγρια, λευκά άλογα που κυκλοφορούν ελεύθερα και τους καουμπόηδες του, το Καμάργκ είναι μια περιοχή της Προβηγκίας, στο δέλτα του Ροδανού ποταμού νότια της πόλης Αρλ.

Οι ατέλειωτες λιμνοθάλασσες, οι αλυκές, οι σπάνιοι βιότοποι και οι Γάλλοι «καουμπόηδες», οι «les Gardiens» καθιστούν την περιοχή μοναδική στον κόσμο.

Αποτελεί πραγματικό διαμάντι για τους φυσιολάτρες με μαύρους ταύρους, γεράκια και ροζ φλαμίνγκο καθώς το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής χαρακτηρίζεται ως Εθνικό Πάρκο. Μάλιστα βρίσκεται στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Εδώ παράγεται το περίφημο κόκκινο ρύζι Καμάργκ και συλλέγεται το άριστης ποιότητας αλάτι από τις αλυκές, που παράγεται εδώ από την αρχαιότητα από τους Ρωμαίους και τους Έλληνες που είχαν αποικήσει στην περιοχή.

Στις αλυκές αυτές εργάστηκαν και οι Έλληνες που μετανάστευσαν στο Καμάργκ μετά την καταστροφή της Σμύρνης και κατάγονταν κυρίως από το νησί της Καλύμνου. Υπάρχουν αρκετές οικογένειες σήμερα που ζουν στην περιοχή και είναι απόγονοι των πρώτων μεταναστών.

Ο επισκέπτης μπορεί να κάνει ποδηλασία και ιππασία και να μείνει σε ράντσο για να πάρει μια γεύση από την μοναδική ομορφιά της Προβηγκίας.

 

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης για Μασσαλία είναι 2 ώρες και 50 λεπτά από την Αθήνα και 5 ώρες και 25 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας. Από εκεί φτάνετε με λεωφορείο στο χωριό σε περίπου 1 ώρα.



Spread the love