Spread the love


Το τουριστικό κύμα από τη Γαλλία σημειώνει αύξηση τα τελευταία χρόνια και οι Γάλλοι φαίνεται να βάζουν δυναμικά την Ελλάδα στο ταξιδιωτικό τους πλάνο.

Τα “oui” και τα “merci beaucoup” ακούγονται λίγο περισσότερο στη χώρα μας τα τελευταία 3 χρόνια, αφού οι Γάλλοι τουρίστες σε αυτό το διάστημα παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 30% στις αφίξεις τους, σημειώνοντας περίπου 500.000 επιπλέον αφίξεις.

Μέσα στο 2017, οι αφίξεις τους αναμένεται να ξεπεράσουν τις 1.900.000, ενώ η αύξηση που σημειώνεται σε σχέση με την περασμένη χρονιά φτάνει το 10%.

Ελλάδα

Όπως τόνισε, μάλιστα, και η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά στο 2ο Επιχειρηματικό Φόρουμ «Τουρισμός: Στρατηγικός Τομέας Ανάπτυξης» που διοργανώθηκε από το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριοστην Αθήνα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, η Ελλάδα και η Γαλλία συνδέονται με δυνατές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας, ενώ η Γαλλία αποτελεί για εμάς σημαντική τουριστική αγορά. Αυτό φαίνεται, άλλωστε, και από το ότι η Ελλάδα ανέβηκε στη δεύτερη θέση με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Γάλλους, σε σχέση με την τέταρτη θέση που είχε παλιότερα.

 



Spread the love