Spread the love


Σε ποια ελληνικά μέρη να ταξιδέψετε το 2018 βάσει της λίστας του Guardian

 

Αν αναζητάτε έμπνευση για τα ταξίδια σας η βρετανική εφημερίδα Guardian έχει δημοσιεύσει μια λίστα με 40 προορισμούς ανά την υφήλιο, τους οποίους αξίζει να επισκεφτείτε μέσα στο 2018. Μάλιστα, στην έκτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης φιγουράρει η Ελλάδα!


Ονειρικό το τοπίο στο Akureyi, στην Ισλανδία 

 

Πρώτη στις επιλογές της βρετανικής εφημερίδας είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αστική περιοχή της Ισλανδίας, Akureyri. Πρόκειται για την καταλληλότερη επιλογή γι’ αυτούς που θέλουν να εξερευνήσουν τα αξιοθέατα του νότιου τμήματος της χώρας. Η παραθαλάσσια πόλη βρίσκεται στους πρόποδες του Eyjafjörður, του μακρύτερου φιόρδ της Ισλανδίας και προσφέρει αρκετές καλές επιλογές για φαγητό και διασκέδαση. Μάλιστα, αν είστε φανατικοί του Game of Thrones θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε σε κοντινή απόσταση τοποθεσίες όπου έχουν πραγματοποιηθεί γυρίσματα της σειράς-παγκόσμιο φαινόμενο.


Πανοραμική άποψη της Τιφλίδας, πρωτεύουσα της Γεωργίας

 

Στη δεύτερη θέση φιγουράρει η Τιφλίδα. Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Γεωργίας γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη σε ό,τι αφορά το χώρο της γαστρονομίας από το 2011. Σήμερα, ωστόσο, αποτελεί ανερχόμενο party προορισμό, με τα techno clubs να δίνουν τον τόνο της διασκέδασης στην έντονη νυχτερινή ζωή της πόλης.


Γραφικές εικόνες στο Παλέρμο, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ιταλίας για το 2018

 

Ακολουθεί το Παλέρμο, η φημισμένη πόλη της Σικελίας που αναδείχθηκε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ιταλίας για το 2018. Μια καλή αφορμή για να την επισκεφτείτε είναι το γεγονός ότι φέτος φιλοξενεί την Ευρωπαϊκή Biennale Μοντέρνας Τέχνης Manifesta 12, η οποία αλλάζει τοποθεσία κάθε δύο χρόνια. Διάφορες εκθέσεις και πληθώρα διοργανώσεων θα λάβουν χώρα σε παλάτια, εκκλησίες, βοτανικούς κήπους κ.α. Επίσης, το Παλέρμο θα διοργανώσει τον Οκτώβριο το τρίτο ετήσιο φεστιβάλ μεταναστευτικής λογοτεχνίας, δίνοντας «φωνή» στους μετανάστες της Σικελίας που βρέθηκαν εδώ, στην προσπάθειά τους να σωθούν από τη βία και τη φτώχεια που μαστίζει τις περιοχές από τις οποίες προέρχονται.


Η περιφέρεια της Φρισίας στην Ολλανδία χαρακτηρίζεται για τα καταπράσινα τοπία της

 

Τέταρτη στην κατάταξη είναι η πόλη της Ολλανδίας Leeuwarden, στην περιφέρεια της Φρισίας. Ολόκληρη η επαρχία της Φρισίας ξεχωρίζει για το φυσικό τοπίο της, καθώς χαρακτηρίζεται από καταπράσινα δάση και λιβάδια, ενώ αγκαλιάζει την ακτή της Wadden Sea και τα νησιά της.


Χαρακτηριστική εικόνα από το κέντρο της Μόσχας 

 

Η πρώτη πεντάδα ολοκληρώνεται με τη Ρωσία. Χρονιά-σταθμός το 2018 για τη χώρα, καθώς φέτος πρόκειται να φιλοξενήσει την τελική φάση του Μουντιάλ. Σε μια προσπάθεια, λοιπόν, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την όχι και τόσο επιτυχημένη διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών του 2014, θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να δώσει τον καλύτερό της εαυτό, τόσο σε θέματα οργάνωσης, όσο και στην ποιότητα των παροχών σε όλους όσοι θα την επισκεφτούν.


Το γραφικό λιμανάκι στη Νάουσα της Πάρου 

 

Η Ελλάδα καταλαμβάνει την έκτη θέση στη λίστα της Guardian, η οποία προτείνει στους αναγνώστες της αρκετούς αγαπημένους προορισμούς στη χώρα μας. Το island hopping σε αγαπημένους νησιωτικούς προορισμούς της χώρας μας αναδεικνύεται ως μία από τις κορυφαίες εμπειρίες που αξίζει να ζήσει ο επισκέπτης στην Ελλάδα. Τα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου σε συνδυασμό με τις πεντακάθαρες ακρογιαλιές, το πάλλευκο τοπίο των Κυκλάδων και η πεντανόστιμη κυκλαδίτικη κουζίνα, οι αμέτρητες επιλογές των Δωδεκανήσων και η αυθεντικότητα της Κρήτης αποτελούν ισχυρούς λόγους για να πειστεί κάποιος να πάρει μια καλή γεύση από τις ομορφιές της χώρας.

Αλήθεια, ποιος μπορεί να αντισταθεί στις θεσπέσιες εμπειρίες ζωής που προσφέρει η Ελλάδα; Οι συντάκτες της Guardian σίγουρα όχι, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που εξυμνούν τη χώρα μας, αναδεικνύοντάς την συχνά σε απόλυτο ταξιδιωτικό προορισμό για τους Βρετανούς. 

 

Δείτε αναλυτικά την πρώτη δεκάδα στη λίστα της Guardian 

 

Akureyri, Ισλανδία

Τιφλίδα, Γεωργία

Παλέρμο, Σικελία

Leeuwarden, Ολλανδία

Ρωσία

Ελλάδα

Φλάνδρα, Βέλγιο

Παρίσι, Γαλλία

Βαλέτα, Μάλτα

Άμστερνταμ, Ολλανδία



Spread the love