Spread the love


Κάθε χρόνο οι τουρίστες συρρέουν στη χώρα μας κι επισκέπτονται διάφορες περιοχές της Ελλάδας, απ’ άκρη σ’ άκρη, δείχνοντας προτίμηση σε κάποιες από αυτές.

Κυρίως όταν ανοίγει ο καιρός, αλλά και κάθε εποχή του χρόνου, τουρίστες καταφτάνουν στην Ελλάδα από διάφορες γωνιές του πλανήτη, για να γνωρίσουν λίγο καλύτερα τον πολιτισμό, τις γεύσεις, τα νησιά και την κουλτούρα μιας χώρας που μετράει αρκετές χιλιάδες χρόνια, από τη λίθινη κιόλας εποχή.

Ανάμεσα στους λόγους που επισκέπτεται κανείς την Ελλάδα θα βρει κανείς σίγουρα το καλό φαγητό, τη γαλάζια θάλασσα, το εύκρατο κλίμα, τα μνημεία, το πράσινο, τα νησιά, τα γραφικά χωριά με τους φιλόξενους ανθρώπους και απ’ ό,τι φαίνεται, οι περισσότεροι τουρίστες φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που ξαναγυρνούν για λίγο… σουβλάκι ακόμα.

Οι επιλογές είναι πολλές και οι τουρίστες μπορεί να… ξεχύνονται στη χώρα απ’ άκρη σ’ άκρη (σκεφτείτε πόσες φορές έχετε συναντήσει τουρίστες στα πιο περίεργα μέρη), παρ’ όλ’ αυτά κάποιες τοποθεσίες συγκεντρώνουν περισσότερο κόσμο και είναι πιο δημοφιλείς ανάμεσα στους ταξιδιώτες.

Σούνιο
Αρκετοί τουρίστες καταφτάνουν κάθε χρόνο στο Σούνιο, το ακρωτήρι που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του νομού Αττικής, για να θαυμάσουν τα ερείπια του αρχαίου ναού του Ποσειδώνα, του θεού της θάλασσας, τα οποία, μάλιστα περιβάλλονται από θάλασσα από 3 μεριές. Το αξιοθέατο αυτό προσελκύει πολλούς τουρίστες από την Αθήνα, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και το ηλιοβασίλεμα στο Αιγαίο πέλαγος, ζώντας ένα εκπληκτικό θέαμα που… βάζει φωτιά στις φωτογραφικές τους μηχανές.

Φαράγγι της Σαμαριάς
Στη νοτιοδυτική Κρήτη, στο νότιο τμήμα του Νομού Χανίων, το Φαράγγι της Σαμαριάς προσελκύει κάθε χρόνο περισσότερους από 250 χιλιάδες τουρίστες, οι οποίοι περπατούν τα 16 χιλιόμετρά του σε 4 με 7 ώρες, περνώντας μέσα από δάση με κυπαρίσσια και πεύκα, λόφους και υπέροχη φύση για να βρεθούν στην Αγία Ρούμελη που βλέπει στο Λιβυκό πέλαγος.

Χαλκιδική
Στα 3 «πόδια» της Χαλκιδικής φαίνεται πως βρίσκουν όμορφο καταφύγιο οι τουρίστες του εξωτερικού, αφού σε κάθε ένα από αυτά βρίσκουν αυτό που ζητάνε ανάλογα με τα γούστα τους: στη χερσόνησο της Κασσάνδρας βρίσκουν τη νυχτερινή ζωή, στη χερσόνησο της Σιθωνίας τις γραφικές περιοχές και τις όμορφες παραλίες και στη χερσόνησο του Άθω το Άγιο Όρος, μια μοναστική πολιτεία με 1.400 καλόγερους σε 20 μοναστήρια, το οποίο μάλιστα συγκαταλέγεται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από το 1988. Το γεγονός, μάλιστα, ότι επιτρέπεται η πρόσβαση στα μοναστήρια μόνο σε άντρες, αποτελεί πρόκληση για πολλούς τουρίστες του αρσενικού φύλου.

Δελφοί
Μετά την Ακρόπολη στην Αθήνα, οι Δελφοi αποτελούν το δεύτερο πιο δημοφιλές αρχαιολογικό αξιοθέατο στην Ελλάδα, που έχει, μάλιστα, χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Σε απόσταση 2 ½ ωρών από την Αθήνα, στις νοτιοδυτικές πλαγιές του Παρνασσού, οι Δελφοι εξελίχθηκαν κάποτε σε πανελλήνιο κέντρο και ιερή πόλη των αρχαίων Ελλήνων, στην οποία λειτούργησε το σημαντικότερο μαντείο του αρχαιοελληνικού κόσμου, το αρχαίο θέατρο των Δελφών κ.ά.

Μύκονος
Οι πιο κοσμοπολίτες-party animals τουρίστες δεν γίνεται να έρθουν στην Ελλάδα χωρίς να περάσουν από τη Μύκονο, καθώς εκεί μπορούν να συνδυάσουν κυκλαδίτικο τοπίο, θάλασσα, φουλ νυχτερινή ζωή, καλό φαγητό και πολυκοσμία.

Σαντορίνη

Διάσημη παγκοσμίως για το ηλιοβασίλεμά της και για το ηφαίστειό της, η Σαντορiνη με την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική της συγκεντρώνει και τους ρομαντικούς που θέλουν να παρακολουθήσουν χεράκι-χεράκι του ηλιοβασίλεμα στην Οία και αυτούς που θέλουν να συνδυάσουν γραφικό, νησιώτικο τοπίο με νυχτερινή ζωή.

Αθήνα
Ένα πέρασμα από την πρωτεύουσα και την Ακρόπολη επιβάλλεται και απ’ ό,τι φαίνεται εφαρμόζεται κιόλας από κάθε τουρίστα που επισκέπτεται την Ελλάδα, αφού οι περισσότεροι την ταυτίζουν με τον Παρθενώνα και θέλουν να γνωρίσουν από κοντά την πόλη που γέννησε τη δημοκρατία και αποτέλεσε το λίκνο του δυτικού πολιτισμού. Διάσημη για το Μουσείο της Ακρόπολης, τον Παρθενώνα, την Αρχαία Αγορά, το θέατρο του Διονύσου, την Πλάκα, η Αθήνα συνδυάζει ιστορικά και σύγχρονα στοιχεία, αφήνοντας άλλους γοητευμένους κι άλλους… μπερδεμένους.

Θεσσαλονίκη
Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και συμπρωτεύουσα δεν αφήνει ασυγκίνητους τους τουρίστες του εξωτερικού, με το ιστορικό της κέντρο και τους εμπορικούς δρόμους της, συνδυάζοντας παλιά και νέα αξιοθέατα. Τα βυζαντινά τείχη, ο Λευκός Πύργος, τα Οθωμανικά Λουτρά, οι πολύχρωμες αγορές της, τα μουσεία και οι γκαλερί, τα Λαδάδικα, συγκεντρώνουν πολύ τουριστικό κόσμο, δείχνοντάς του μια πόλη που ακολουθεί τους δικούς της ρυθμούς.



Spread the love