Spread the love


Ελληνικά τοπία που λειτουργούν ως φυσικό σκηνικό για το γάμο των ξένων στη χώρα μας

Ημέρα αφιερωμένη στο γάμο σήμερα, καθώς η δεύτερη Κυριακή του Φεβρουαρίου από το 1983 έχει θεσπιστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Γάμου, κατά την οποία τιμούνται ο άνδρας και η γυναίκα, ως κεφαλές της οικογένειας.

Με αφορμή αυτή την ημέρα, λοιπόν, δεν θα μπορούσαμε παρά να ανατρέξουμε στους αγαπημένους παγκοσμίως ελληνικούς γαμήλιους προορισμούς και να σας παρουσιάσουμε τους πιο δημοφιλείς από αυτούς.

Αδιαμφισβήτητα η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους κορυφαίους προορισμούς για γάμους παγκοσμίως. Τόσο τα αμέτρητα και πανέμορφα νησιά της χώρας μας, όσο και προορισμοί στη χερσαία Ελλάδα γίνονται το φυσικό σκηνικό για την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής αρκετών ζευγαριών που «ψηφίζουν» Ελλάδα για να δεθούν με το έτερον ήμισυ με τα ιερά δεσμά του γάμου.

Κυκλάδες, Κρήτη, Ιόνιο, Σποράδες, Αργοσαρωνικός αλλά και μέρη στην Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα λειτουργούν ως άλλες «σειρήνες» προσελκύοντας ένα μεγάλο μέρος του κοινού από το εξωτερικό. Είτε πρόκειται για γάμο στην παραλία, είτε σε κάποιο γραφικό χωριό ή εκκλησάκι οι προορισμοί που ακολουθούν τα έχουν όλα. Πάρτε μια ιδέα, λοιπόν, και πού ξέρετε; Ίσως κι εσείς να οργανώσετε τον γάμο σας σε κάποιο από τα μέρη που ακολουθούν.

Σαντορίνη

santorinu

Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για έναν από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς της Ελλάδας, με το ηλιοβασίλεμά του να συγκεντρώνει διθυραμβικά σχόλια και κριτικές. Ποιος, λοιπόν, μπορεί να αντισταθεί σε μια φωτογράφιση με φυσικό σκηνικό την Καλντέρα; Κανένας, γι αυτό και η πανέμορφη Σαντορίνη φιγουράρει στην κορυφή της λίστας των διεθνών wedding planners. Το ηλιοβασίλεμά της Οίας, μάλιστα, έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για άπειρους καλλιτέχνες, ενώ τα σοκάκια της λειτουργούν σαν μαγνήτες που καλούν τους επισκέπτες της να χαθούν στα καλά κρυμμένα μυστικά τους. Πραγματικά ακαταμάχητη, αποτελεί το ιδανικότερο και πιο ρομαντικό background για να ξεκινήσει τον κοινό του βίο οποιοδήποτε ερωτευμένο ζευγάρι.

Κρήτη

krhth

Η αγαπημένη μας Κρήτη δεν θα μπορούσε να λείπει από μία λίστα με τα τοπ νησιά για την διοργάνωση γάμου, τόσο για το κοινό της Ευρώπης, όσο και για τουρίστες από πιο μακρινές περιοχές. Και πώς να μην συμπεριληφθεί άλλωστε, όταν πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα και ταυτόχρονα πολυπρόσωπα νησιά της χώρας, που μαγεύουν και με το παραπάνω τον επισκέπτη τους;

Η λατρεμένη Μεγαλόνησος, λοιπόν, συστήνεται ως μία από τις καλύτερες επιλογές στην κατηγορία καθώς διαθέτει μία αρκετά μεγάλη σεζόν και επιλογές για όλους, οι οποίες μάλιστα ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς. Από τις πανέμορφες παραλίες της –κάποιες μάλιστα συγκαταλέγονται και στις κορυφαίες της Μεσογείου– με τα κρυστάλλινα νερά, άλλες με αμμουδερή ακρογιαλιά και άλλες με βότσαλο, τα γραφικά- παραδοσιακά χωριά και τις μυστικές ομορφιές της ενδοχώρας της μέχρι το πλούσιο φυσικό περιβάλλον, η Κρήτη διαθέτει κάτι για όλους.

Μονεμβασιά

monemvasia

Το παραμύθι με την πριγκίπισσα και τον έφιππο πρίγκιπα παίρνει σάρκα και οστά στην ακαταμάχητη και επιβλητική Μονεμβασιά. Από τις πιο καλοδιατηρημένες καστροπολιτείες της χώρας που κατοικούνται μέχρι σήμερα, πίσω από τα ενετικά τείχη της ξυπνάνε μνήμες αιώνων. Πλακόστρωτα σοκάκια, εντυπωσιακά αρχοντικά, ατμοσφαιρικές καμάρες, πέτρινα σκαλιά αποτελούν το φυσικό σκηνικό ενός γάμου που μένει πραγματικά αξέχαστος τόσο στο ζευγάρι, όσο και στους καλεσμένους. Ένα παραμύθι με happy end θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένας γάμος στη Μονεμβασιά, γι αυτό δεν είναι λίγοι εκείνοι που την επιλέγουν για να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας αγάπης.

Πηγή Newsbeast.gr



Spread the love