Spread the love


Ακόμα μια απίστευτη έρευνα έρχεται να ανατρέψει όλα όσα πιστεύαμε, αφού εξειδικεύει το θέμα σε τέτοιο σημείο που δεν παίρνει άλλο. Δείτε τι ζητούν οι γυναίκες για να ευχαριστηθούν το έρωτα.

Από τον Σοφοκλή μέχρι τον Ernest Hemingway και τον… Άγιο Βασίλη, τα γένια έχουν υπάρξει σήμα κατατεθέν πολλών ανδρών. Είτε ακολουθώντας τη μόδα, είτε όχι, οι γενειάδες έχουν γίνει αντικείμενο συζήτησης για πολλούς και διαφόρους λόγους.
Ο Κάρολος Δαρβίνος ήταν ο πρώτος, ο οποίος επιχείρησε να εξηγήσει την εξέλιξη της γενειάδας στο «The Descent of Man», όπου έκανε λόγο για τη διαδικασία της σεξουαλικής επιλογής, στην οποία μπορεί να οδηγήσει. Με απλά λόγια, ανέφερε ότι οι γυναίκες θεωρούν τους άνδρες με γένια πιο ελκυστικούς.
Ωστόσο, παρά το γεγονός, ότι υπήρξαν αρκετοί επικριτές (κυρίως ξυρισμένοι), αρκετοί σύγχρονοι επιστήμονες θεωρούν, ότι τα γένια και τα μουστάκια, προσφέρουν επιπλέον οφέλη στους άνδρες. Μεταξύ αυτών και καλύτερη υγεία.

Οι γυναίκες βρίσκουν τους άνδρες με κανονικό μούσι πιο κατάλληλους για μακρόχρονη σχέση, ενώ αν θέλουν κάτι πιο σύντομο και «στο πόδι» (πχ για one night stand), τότε προτιμούν αξύριστους άνδρες με γένια λίγων ημερών, σύμφωνα με νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα.

έρευνα

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κουίνσλαντ, με επικεφαλής τον Μπάρναμπι Ντίξον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό εξελικτικής βιολογίας «Journal of Evolutionary Biology», πειραματίσθηκαν με 8.520 γυναίκες, οι οποίες κλήθηκαν να κοιτάξουν φωτογραφίες ανδρών και να τις βαθμολογήσουν.

έρευνα

Οι άνδρες είχαν στο πρόσωπό τους όλη την πιθανή γκάμα τριχών, από μεγάλο μούσι έως καθόλου. Τα πρόσωπα που απέπνεαν ακραία θηλυπρέπεια ή ακραία αρρενωπότητα (με βάση τα διάφορα ανατομικά χαρακτηριστικά τους), κρίθηκαν ως τα λιγότερα ελκυστικά.

έρευνα

Ως εν γένει πιο ελκυστικά ανδρικά πρόσωπα βαθμολογήθηκαν αυτά με τα λίγα γένια ή τα αξύριστα, ιδίως αν πρόκειται μια γυναίκα να αναζητήσει μια πιο σύντομη περιπέτεια. Για κάτι πιο μόνιμο όμως, υπερείχαν τα πρόσωπα με κανονικό μούσι!

έρευνα

Μια παλαιότερη βρετανική μελέτη του 2008 είχε επίσης διαπιστώσει ότι οι γυναίκες έλκονται περισσότερο από τους αξύριστους άνδρες, σε σχέση με όσους είναι φρεσκοξυρισμένοι ή όσους έχουν μεγάλο μούσι.

έρευνα

Όμως αυτή η γοητεία του αξύριστου «κακού παιδιού» υποχωρεί, όταν μια γυναίκα σκέπτεται: «Θέλω πράγματι να τον παντρευτώ αυτό τον τύπο και να είναι ο μπαμπάς των παιδιών μου;» Τότε έρχεται η ώρα του ώριμου και καλού παιδιού με το μεγάλο μούσι…

έρευνα

Δείτε ακόμα:

Έρευνα: Πότε οι γυναίκες κάνουν περισσότερο σεξ; (ΦΩΤΟ)

Απίστευτη έρευνα: Δείτε ποιοι άντρες ελκύουν τις γυναίκες



Spread the love