Spread the love


Παιδιά, σκυλιά, όμορφες γυναίκες. Αυτή είναι η βασική συνταγή για μια επιτυχημένη διαφήμιση. Και ειδικά οι όμορφες γυναίκες πάνε “πακέτο” με ότι και αν διαφημίζεται. Από αυτοκίνητο, πιστωτική κάρτα, αντηλιακό, έως χάμπουργκερ!

Πολλές φορές βλέπουμε διαφημίσεις που είναι πραγματικά έργα τέχνης. Έξυπνα σενάρια, πανάκριβες παραγωγές, εξωφρενικά οπτικά εφέ, μουσική που μένει στο αυτί, χαρακτήρες που ταυτίζονται με το προιόν. Τις περισσότερες φορές όμως οι διαφημίσεις είναι πιο απλές. Χρησιμοποιούν μερικές πετυχημένες συνταγές και απλά τις επαναλαμβάνουν όσο καλύτερα μπορούν.

Έτσι για να διαφημίσεις τρόφιμα υπάρχουν δύο επιλογές. Η μια είναι να ξεκινήσεις το μπίρι-μπίρι για το πόσο υγιεινό είναι, πόσο θρεπτικό, παραδοσιακό, κλπ κλπ. Η άλλη είναι να βάλεις μια γυναικάρα να το μπουκώνει αργά και αισθησιακά. Μας συγχωρείται για το “μπουκώνει” αλλά οι διαφημιστές και εμείς οι θεατές μπορούμε να συννενοηθούμε χωρίς υπεκφυγές. Μια όμορφη γυναίκα λοιπόν που σε μια διαφήμιση χάμπουργκερ, παγωτού, σοκολάτας, λαχανικού, φρούτου ή γιαουρτιού τρώει αισθησιακά, γλύφει τα χείλια της, λιγώνεται και κοιτά την κάμερα με υπόσχεση, όλοι καταλαβαίνουμε ποιο είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το υπονοούμενο. Και βεβαίως αν κρίνουμε τον καταιγισμό από σέξι διαφημίσεις τροφίμων, μάλλον η τεχνική αυτή παραμένει ως η πιο πετυχημένη  αν και κραυγαλέα σεξιστική.

Δείτε λοιπόν μερικά βίντεο και φωτό από τέτοιες διαφημίσεις και αναρωτηθείτε: “πως θα μπορούσε να είναι καλύτερη”;

foodsexy_19 foodsexy_20 foodsexy_21 foodsexy_01 foodsexy_02 foodsexy_03 foodsexy_04

Young hungry gluttonous woman eating pie, isolated on white

Young hungry gluttonous woman eating pie, isolated on white

foodsexy_06 foodsexy_08 foodsexy_09 foodsexy_10 foodsexy_11

Hispanic woman eating chocolate

Hispanic woman eating chocolate

foodsexy_13

Topless caucasian woman biting a strawberry.

Topless caucasian woman biting a strawberry.

Woman eating a pickle

Woman eating a pickle

foodsexy_16 foodsexy_17 foodsexy_18

 



Spread the love