Spread the love


Η ηθοποιός των ’90s Τζούλια Μπάρκα υπήρξε ένα από τα πιο ζουμερά κορίτσια της εποχής της με χιλιάδες θαυμαστές και υπέροχες πόζες σε αφίσες και εξώφυλλα περιοδικών. Όμως συνελήφθη για πορνεία και για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις πόζαρε με τις χειροπέδες της.

Ο γνωστός φωτογράφος Βαγγέλης Ρασσιάς πήρε την μηχανή στα χέρια του και δημιούργησε εικόνες όπως της άξιζαν, θεοποιώντας το κορμί της Ελληνίδας σταρ.

Ο Βαγγέλης Ρασσιάς θυμάται:

Ήταν Δεκέμβρης τού 2001. Η σύλληψη τής Τζούλιας είχε δημιουργήσει μεγάλο θόρυβο στην Αθήνα. Ηθοποιός, ταλαντούχα, όμορφη…. Την φωτογράφησα στο studio μου για λογαριασμό τού περιοδικού «Penthouse greek edition».

Τζούλια Μπάρκα

Όταν ήλθε στο studio, ήταν πολύ χαρούμενη για την φωτογράφιση. Άνετη,γνώριζε πολύ καλά να ποζάρει και φυσικά το λεγόμενο”concept’ ‘με τις χειροπέδες για να διακωμωδήσει την σύλληψη της, τής άρεσε πολύ.

Τζούλια ΜπάρκαΌταν τελείωσε η επαγγελματική φωτογράφιση, τής ζήτησα να κάνουμε και μερικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες με το ίδιο σκεπτικό. Δέχθηκε. Οι φωτογραφίες αυτές βλέπουν πρώτη φορά την δημοσιότητα. Είναι ένας φόρος τιμής σε μια γυναίκα πού η ζωή δεν τής χαρίστηκε, όπως λέει και ο Jacques Brel σε ένα από τα τραγούδια του ”la vie ne fait pas des cadeaux” (η ζωή δεν κάνει δώρα).

Τζούλια Μπάρκα

Για όσους δεν θυμούνται την Τζούλια Μπάρκα θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η γλυκιά κοπέλα των ’90s, σχεδόν πριν από 14 χρόνια μετά από τη μεγάλη περιπέτεια που έζησε με την υγεία της, προσπαθεί να ξανά φτιάξει την ζωή της.

Η Τζούλια Μπάρκα άρχισε να εργάζεται ως ηθοποιός τη δεκαετία του΄80. Πήρε μέρος σε πολλές σειρές αλλά και σε βιντεοταινίες της εποχής.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, η καριέρα της για ένα διάστημα διακόπηκε μέχρι το όνομά της ήρθε ξανά στην επικαιρότητα. Από τότε αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της και να ασχοληθεί με το τραγούδι. Γι’ αυτό και με το πέρασμα των ετών, θεωρήθηκε σύμβολο του σεξ. Αξέχαστη φυσικά έμεινε και η κόντρα που είχε με την Τζένη Χειλουδάκη, όταν εμφανίζονταν σε ζωντανές τηλεοπτικές εκπομπές.

Το 2002 όμως η μοίρα της επιφύλασσε άσχημο παιχνίδι.

Η γνωστή ηθοποιός το καλοκαίρι του 2002 μετά από ένα έντονο λιποθυμικό επεισόδιο βρέθηκε για 43 ημέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας και όλοι τότε πίστευαν ότι θα χάσει την ζωή της.

«Για 43 ημέρες ήμουν απλά μια νεκρή κοπέλα που περιφερόμουν μεταξύ ζωής και θανάτου. Όταν είπαν της μάνας μου ότι δεν θα ξαναμιλήσω και δεν θα ξαναπερπατήσω, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας. Πήγε να πέσει από τον 5ο όροφο του νοσοκομείου».

Πλέον, ζει στη Χαλκιδική, μακριά από κάθε είδους αδιάκριτα βλέμματα: «Τώρα έχω σύντροφο και προσπαθώ να ξαναφτιάξω τη ζωή μου. Είμαι πλέον καλά. Υπάρχει μόνο ένα ελάττωμα στο χέρι, όμως και αυτό θα το ξεπεράσω. Ήταν ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που με έστειλε στον Άδη και ξαναγύρισα λόγω της αγάπης του πατέρα και της μάνας μου».

Μάλιστα η γνωστή ηθοποιός το 2002 κυκλοφόρησε βιβλίο με το τίτλο «Γυμνή αλήθεια» ποζάροντας στο εξώφυλλο και η ίδια γυμνή. Όπως έγραφε τότε η ίδια παρουσιάζοντας την έκδοση “Σ’ αυτό το βιβλίο με τον τίτλο «Γυμνή αλήθεια» καταγράφω τη ζωή μου. Μια ζωή πολυθόρυβη, γεμάτη γεγονότα, έτσι όπως τα προσδιόρισε μια κοινωνία με τα αρνητικά και τα θετικά της στοιχεία. Περιγράφω τα παιδικά μου χρόνια, την οικογενειακή μου ζωή, τα μεγάλα μου όνειρα, την ιστορία μου στη θεατρική και κινηματογραφική τέχνη, τους έρωτές μου, μικρούς και μεγάλους.

Μιλάω για πρόσωπα και πράγματα που συνθέτουν εκείνο το παζλ, που λέγεται «Τζούλια Μπάρκα». Τα γεγονότα περιγράφονται με ρεαλισμό και αλήθεια έτσι όπως συμβαίνουν στη ζωή. Ιδίως γεγονότα που έχουν σεξουαλικό περιεχόμενο. Στο βιβλίο μου περνάω ορισμένα μηνύματα μέσα από συμβολισμούς και συμβάντα, που μου επιτρέπουν να φιλοσοφήσω και να ρίξω τις μεγάλες μου ματιές πάνω στην ποίηση της ζωής και της φύσης. Δείτε περισσότερα εδώ

Απολαύστε όλες τις φωτογραφίες της που ακολουθούν:

Είχε προκαλέσει χαμό η εμφάνισή της στην μεταμεσονύχτια εκπομπή του Νίκου Μαστοράκη που χωρίς φόβο τα πέταξε μπροστά στην κάμερα. Μια από τις πιο αγαπημένες στιγμές της ελληνικής τηλεόρασης, που όσοι τότε το είδαν ακόμα δεν μπορούν να ξεχάσουν. (για τους ανυπόμονους η “δράση” αρχίζει μετά το 04:00…)

Δείτε την Τζούλη Μπάρκα σε ταινία με τον Στάθη Ψάλτη.

Τζούλια ΜπάρκαΤζούλια Μπάρκα Τζούλια Μπάρκα Τζούλια ΜπάρκαΤζούλια Μπάρκα Τζούλια Μπάρκα Τζούλια Μπάρκα Τζούλια Μπάρκα Τζούλια Μπάρκα Τζούλια Μπάρκα

Τζούλια Μπάρκα Τζούλια Μπάρκα Τζούλια Μπάρκα Τζούλια Μπάρκα Τζούλια Μπάρκα Τζούλια Μπάρκα

Λίγα λόγια για το φωτογράφο:

Ο Βαγγέλης Ρασσιάς ασχολείται με την επαγγελματική φωτογραφία τα τελευταία 30 χρόνια. Σπούδασε Ψυχολογία και ασχολήθηκε με την Ψυχανάλυση στο Παρίσι και στην Νίκαια, πριν ασχοληθεί με την φωτογραφική τέχνη. Στις φωτογραφίες του διαπιστώνεται ένα έντονο ειρωνικό και σαρκαστικό Σημαινόμενο πού κρύβεται πίσω από το Σημαίνον. Ίσως εκεί να βρίσκεται και η εικαστική αξία των φωτογραφιών του.

Δείτε δουλειά του εδώ: vangelisrassias.500px.com

Δείτε το προφιλ του στο facebook την σελίδα του: facebook

Σεμινάρια: facebook    και το email: [email protected]



Spread the love