Spread the love


Ξεχωρίσαμε έντεκα από τις πιο εντυπωσιακές Ελληνίδες που αποθεώθηκαν μέσα από τα reality show της ελληνικής τηλεόρασης. Είναι κορίτσια που ακόμα και σήμερα έχουν το δικό τους χρόνο μέσα στην εγχώρια showbiz, και αξίζει να δεις.

Μετά την σχετική επιτυχία του Survivor, μέσα στην οικονομική κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία, αλλά και την ελληνική τηλεόραση ξεχωρίσαμε έντεκα σημαντικές γυναικείες προσωπικό της που μας τάραξαν στο πέρασμα των χρόνων.

Τα reality show στην Ελλάδα δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, αφού σχεδόν έχουν κλείσει περισσότερο από 1,5 δεκαετία που έχουν μπει μέσα στα σπίτια μας. Για τους νεότερους πρέπει να αναφέρουμε ότι ορισμένοι από εμάς θυμούνται ακόμα την ζωή τους χωρίς κινητό τηλέφωνο, αλλά και χωρίς rality.

Σχεδόν κανείς όμως δεν μπορεί να ξεχάσει το πρώτο Big brother, και τις ατελείωτες ώρες που χάναμε μπροστά την τηλεόρασή μας για να δούμε τους παίχτες μέσα στους κλειστούς τοίχους του σπιτιού όπου έμεναν, γεμάτο κάμερες.

Κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι από τότε, από την έναρξη του πρώτου ελληνικού reality show. Από τις 10 Σεπτεμβρίου του 2001, όταν ο Ανδρέας Μικρούτσικος μας σύστησε το μάτι του Μεγάλου Αδερφού και κληθήκαμε να διαλέξουμε «στρατόπεδα»: Τσάκας ή Πρόδρομος; Μαίρη Σκόρδου ή «κλαψιάρα» Ρέα;

Αργότερα ήρθε το Bar και το περίφημο χαρτάκι της Μαίρης, ήρθε το Fame Story και ο επικός καβγάς της Άσπας Τσίνα με την Φωτεινή, το Survivor και η «πρωτόγονη» Φάρμα και δεκάδες ακόμη shows που έγραψαν την δική τους, μικρή ή μεγαλύτερη ιστορία στο τηλεοπτικό σκηνικό. Παρακάτω, συγκεντρώνουμε αναμνήσεις από τα δέκα «αγαπημένα» μας και τους λόγους που δεν… μπορούμε να τα ξεχάσουμε.

Big Brother 1

Γιατί θα το θυμόμαστε: Για την πρωτόγνωρη εμπειρία του να παρακολουθούμε την ζωή ανθρώπων σε καθημερινή βάση. Για τους λουκουμάδες που μαγείρευαν οι κουμπάροι, για την βραχνή φωνή της Μαίρης Σκόρδου, για το κλάμα της Ρέας «επειδή δεν την αγκαλιάζουν ο Κώστας και ο Ντίνος», για το δωμάτιο επικοινωνίας και τις αρνητικές ψήφους και φυσικά, για εκείνη την Παραμονή Πρωτοχρονιάς με τον επικό τελικό, στον οποίο κέρδισε τα εκατομμύρια (δραχμές ακόμη) ο πλέον αντιπαθής των παικτών, ο Τσάκας.

Bar

Γιατί θα το θυμόμαστε: Για το μεγάλο ζήτημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο, δηλαδή για το τι έγραφε το χαρτάκι που αντάλλαξε η Μαίρη Γεώρτση με άλλον παίκτη, το οποίο η ίδια υποστήριξε πως «δεν υφίσταται». Για την ατάκα «τι λες τώρα;» του Λορέντζο Καριέρε. Για τον μεγάλο έρωτα της Στέλλας Μπεζεντάκου με τον Άρη. Και για τους καβγάδες της Μαίρης με την «κλίκα» της Γιώτας, της Σοφίας και της Κρίστας.

The Wall

Γιατί θα το θυμόμαστε: Για το προχωρημένο κόνσεπτ του – ήτοι οι μισοί παίκτες να ζουν με… λούσα και οι καταψηφισμένοι να ζουν πίσω από τον τοίχο, σε μια «φτωχοκαλύβα». Για τον καβγά της Ρούλας Βροχοπούλου για τα κουτάλια που χάθηκαν και που η ίδια υποστήριξε πως «τα έφαγε γιατί είναι ο Κουταλιανός», και φυσικά για το φλερτ της ίδιας πληθωρικής παίκτριας με τον «δίδυμο αδερφό του Ωνάση», τον Κλεάνθη.

Fame Story

Γιατί θα το θυμόμαστε: Ήταν από τις πρώτες «μουσικές ακαδημίες» που είδαμε στην τηλεόραση και περιλάμβανε παίκτες και καθηγητές – «διαμαντάκια» σε κάθε του κύκλο. Στον πρώτο και καλύτερο, μπορεί να κέρδισε ο Νότης Χριστοδούλου, αλλά ξεχώρισε η Άσπα με τον «κακό χαρακτήρα της», που έβγαλε έξω από τα ρούχα τους όχι μόνο την Φωτεινή («τι της έχω κάνει μωρέ της-μαλακισμένης-αστοδιάλο») και την Ελεάννα («θα γίνω σκύλα και θα σου βγάλω τα μάτια ρε Άσπα»), αλλά και το «Βαρδικουκέικο» (ο Αντώνης Βαρδής έβγαινε στα μεσημεριανάδικα και δήλωνε περιπαικτικά για τον Ανδρέα Μικρούτσικο πως όταν μιλούσε «εγώ ήμουν στο μπάνιοοο»). Σε επόμενους κύκλους, ξεχωρίζουμε τα ελληνικά της Καλομοίρας, την ατάκα «Σκάσε ηλίθια» του κριτή Νίκου Μουρατίδη προς τον καθηγητή ενδυματολογίας Μάρκελλο Νύκτα και τον μεγάλο καβγά του Παναγιώτη Χατζηστεφάνου με την «βλάχα, βλαχάρα» Δάφνη Μπόκοτα για τα «Νέα του Ψαροντούφεκου».

Popstars

Γιατί θα το θυμόμαστε: Για το κορυφαίο ελληνικό girl band που προέκυψε από αυτό, τις Hi-5, που ανάγκασε κάθε έφηβο των ‘00s να χορέψει στους ρυθμούς του «Ξέρω τι ζητάω» και να αποκτήσει αφίσα της Shaya, της Μαρλέν, της Φρόσως, της Νάνσυ ή της Ειρήνης Ψυχράμη. Α, και για αυτές εδώ τις ξεκαρδιστικές audition.

Η Φάρμα

Γιατί θα το θυμόμαστε: Για την καρμιριά την οποία μας μετέφεραν οι παίκτες της, οι οποίοι μάλωναν καθημερινά για το ποιος θα αρμέξει, ποιος θα ταΐσει τις κότες και ποιος θα μαγειρέψει την μπομπότα. Και για τις μεσαιωνικές δοκιμασίες που λάμβαναν χώρα κάθε Κυριακή στον αχυρώνα, με τους παίκτες σχεδόν να επιτίθενται στον ηττημένο για λιντσάρισμα, με τσουγκράνες και δαδιά στα χέρια. Ευχάριστες στιγμές, οι απαγγελίες ποιημάτων από τον γιο Λάσκο και οι χοροί της γνωστής από την Ανίτα Πάνια, Τσίλα, που προστέθηκε στο παιχνίδι εκτάκτως για να φέρει εξτρά τηλεθέαση. Πολύ δυνατή ήταν και η version “Φάρμα Σπέσιαλ” στην οποία έλαβαν μέρος Έλληνες σελέμπριτι, όπως η Άντζυ Σαμίου και ο Άγγελος Πυριόχος.

Dream Show the theatre και the music

Γιατί θα το θυμόμαστε: Όταν ο ALPHA αποφάσισε να κάνει τις δικές του παραγωγές reality shows, προσέλαβε τον «άρχοντα» του είδους, τον Ανδρέα Μικρούτσικο, ο οποίος φρόντιζε να βάζει σπιουνιές σε κριτές και παίκτες, να κάνει τα απαραίτητα πιπεράτα αστειάκια με τον Ηλία Ψινάκη και την Σοφία Βόσσου (θρυλική έμεινε η «παραπίπα» ως ατάκα, με αφορμή τα αυτοσχεδιαστικά φωνητικά της «Άνοιξης»), ενώ ακόμη πιο έντονα θυμόμαστε το «the theatre» edition, ως το μοναδικό ελληνικό reality με θέμα το θέατρο. Κάθε εβδομάδα, οι παίκτες-ηθοποιοί έπρεπε να δουλέψουν πάνω σε μια σκηνή του ελληνικού ή διεθνούς ρεπερτορίου, την οποία παρουσίαζαν στο live.

Survivor

Γιατί θα το θυμόμαστε: Για τα φαντασμαγορικά σκηνικά, από τον Αμαζόνιο ως την Παταγονία, που είδαμε στις οθόνες μας. Σε αυτό το φόντο, η Ευαγγελία και η Ορθούλα πάσχιζαν να βγάλουν από το παιχνίδι τον Σπύρο Σούλη, τρώγοντας σαύρες και σκουλήκια, ενώ σε επόμενο κύκλο του παιχνιδιού, προστέθηκε και το εθνικό στοιχείο, αφού διαγωνίζονταν μια ελληνική και μια τουρκική ομάδα, από την οποία προέκυψε και ο πρώτος ελληνοτουρκικός έρωτας της τηλεόρασης.

The Party

Γιατί θα το θυμόμαστε: Κακήν κακώς διακόπηκε το συγκεκριμένο reality show του Mega, που προσπάθησε να βαδίσει στα χνάρια του Bar, αλλά απλώς κατάφερε να μείνει στην μνήμη μας για τον παραπάνω επικό καβγά του παίκτη με την ‘00s μαλλούρα. Και για το εσπευσμένο τέλος του, με την παρουσιάστρια Κατερίνα Λάσπα να φυγαδεύει την νικήτρια – που κανείς δεν θυμάται σήμερα- σε ένα πλοιάριο.

The Gym Show

Γιατί θα το θυμόμαστε: Έναν χρόνο μετά το πρώτο Big Brother, και ενώ το Mega ετοίμαζε την δική του απάντηση, μπορούσε το Star να μείνει άπραγο; Η δική του προσέγγιση όμως ήταν ακόμη πιο πρωτότυπη: Έστησε το μοναδικό reality που έχει περάσει από τις οθόνες μας με θέμα… την γυμναστική. Η δράση εκτυλισσόταν σε ένα γυμναστήριο, η πλειοψηφία των παικτών φρόντιζε να κυκλοφορεί ημίγυμνη για να βλέπει το πανελλήνιο την πρόοδο στα μούσκουλα, αλλά ο λόγος που θα θυμόμαστε κυρίως το Gym Show, που κόπηκε επίσης άδοξα, είναι η συμμετοχή σε αυτό του Χρήστου Χολίδη, του γνωστού σήμερα λαϊκού τραγουδιστή.

Δείτε τώρα τις 11 γυναίκες που αξίζει να τις θυμόμαστε από την συμμετοχή τους στα ελληνικά reality show:

reality show

Μαίρη Σκόρδου (Big Brother)

reality show

Σίσσυ Γιαννακοπούλου (The Wall)

reality show

Μάρω Λύτρα (Fame Story 2)

reality show

Ζωή Σιώτα (Big Brother 2)

reality show

Ευαγγελία Δερμετζόγλου (Survivor)

reality show

Ορθούλα Παπαδάκoυ (Survivor)

reality show

Νάνσυ Αλεξιάδη (Fame Story 3)

reality show

Χριστίνα Κολέτσα (Fame Story 4)

reality show

Δήμητρα Αλεξανδράκη (Next Top Model)

reality show

Μαρία Βελλή (Survivor 2)

reality show

Έλενα Παπαβασιλείου (TV STARS )



Spread the love