Spread the love


Το ανθρώπινο πνεύμα…ψάχνει διέξοδο. Ποιος θα το σταματήσει; Σε ένα κόσμο που ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να προγραμματιστεί όπως ένας υπολογιστής, που τελειώνει η ανθρώπινη ψυχή και που ξεκινάει η τεχνολογία?

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η Paramount Pictures, η DreamWorks Pictures και η Reliance Entertainment μας μεταφέρουν στο κοντινό μέλλον όπου, η Σκάρλετ Τζόχανσον στον ρόλο της Ταγματάρχη, ενός ιδιότυπου, υβριδικού πλάσματος, μιας cyborg αστυνομικού, ηγείται μιας επίλεκτης δύναμης, του Τομέα 9, με αποστολή να σταματήσει έναν πανίσχυρο εχθρό, μια τρομοκρατική οργάνωση που χακάρει το μυαλό των ανθρώπων κι έτσι τους ελέγχει.

Το δημοφιλές ιαπωνικό manga Ghost in the Shell μεταφέρεται από τον Ρούπερτ Σάντερς (Η Χιονάτη και ο Κυνηγός) στον κινηματογράφο, όπου μεταξύ τεχνολογίας και κυβερνοχώρου, η Ταγματάρχης, που της έχουν γνωστοποιήσει ότι την έσωσαν από βέβαιο θάνατο σε ατύχημα προκειμένου να σώζει, καθώς είναι πλέον άτρωτη, άλλους ανθρώπους, προσπαθεί να ανακαλύψει το παρελθόν της, και το λόγο που την μετέτρεψαν σε ένα ρομπότ με ανθρώπινη μορφή, αλλά χωρίς αισθήματα.

Μελαχρινή, δυναμική, ανέκφραστη, όπως ο ρόλος το καλεί, ανανεωμένη και με βασικό όπλο το σώμα της, που εμφανίζεται γυμνό ή σχεδόν γυμνό σε πολλές σκηνές, όπως συμπεραίνουμε βλέποντας το trailer, η Σκάρλετ Γιόχανσον επιστρέφει στη δράση διαφορετική αλλά πάντα ενδιαφέρουσα.

All I Ever Wanted, all I ever needed ακούγεται η διασκευή του Enjoy the Silence των Depeche Mode, ως μουσικό χαλί ενώ εντυπωσιακά εφέ, καταιγιστική δράση «ντύνουν» την νέα sci-fi παραγωγή.

Η πιο πάνω περιπέτεια φαντασίας, αυτή την φορά σε παραγωγή ΗΠΑ και σκηνοθεσία Ρούπερτ Σάντερς, παίχτηκε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία, στις 16 Μαρτίου 2017.

ΤΟ COMIC

Το comic GitS, ήταν μια σειρά 8 τευχών το οποίο ήταν μέρος του περιοδικού “Pirate Edition” της εκδοτικής εταιρίας Kodansha. Κάθε 3 μήνες από το 1989 ένα τεύχος έμπαινε στο περιοδικό μέχρι και το όγδοο το 1990. Το έτος 1996 το GitS μετατράπηκε για πρώτη φορά στην καταπληκτική του “ταινιακή” μορφή.

Λογοκρισία του comic:

Η αμερικάνικη μετάφραση του GitS (από την Dark Horse) λογοκρίθηκε. Δύο σελίδες (5 και 6 του επεισοδίου 3 “Junk Jungle”) με λεσβιακό περιεχόμενο απομακρύνθηκαν τελείως από την έκδοση αυτή. Κάποιες ακόμα αλλαγές έγιναν στην έκδοση της Dark Horse, μάλλον από τον ίδιο το Shirow, δημιουργό των πιο πάνω comics.

Δείτε το Facebook  και το site των Village Cinema

Δείτε το Facebook  της ταινίας

Δείτε το site της εταιρίας παραγωγής

Σκηνοθεσία:      ΡΟΥΠΕΡΤ ΣΑΝΤΕΡΣ

Σενάριο:              ΡΟΥΠΕΡΤ ΣΑΝΤΕΡΣ

Ηθοποιοί:            ΖΙΛΙΕΤ ΜΠΙΝΟΣ, ΣΚΑΡΛΕΤ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ, ΤΑΚΕΣΙ ΚΙΤΑΝΟ, ΠΙΛΟΥ ΑΣΜΠΕΚ, ΜΑΪΚΛ ΚΑΡΜΕΝ ΠΙΤ

Διάρκεια:            107 λεπτά

Πρεμιέρα:           Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Χρονολογία παραγωγής:             HΠΑ

Είδος ταινίας:    ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

Χώρα παραγωγής:          2017

Καταλληλότητα ταινίας:              ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ

Το Φάντασμα στο Κέλυφος Το Φάντασμα στο Κέλυφος Το Φάντασμα στο Κέλυφος Το Φάντασμα στο Κέλυφος Το Φάντασμα στο Κέλυφος Το Φάντασμα στο Κέλυφος

Δείτε το trailer της ταινίας:



Spread the love