Spread the love


T2: Trainspotting 2 του Ντάνι Μπόιλ

O Ewan McGregor, o Johnny Lee Miller, o Robert Carlyle και ο Ewen Bremner επιστρέφουν για το T2: Trainspotting του Danny Boyle, 20 χρόνια μετά την πρώτη ταινία.

Στην αρχή έμοιαζε με ευκαιρία… μετά έγινε προδοσία.  Έχουν περάσει 21 χρόνια. Πολλά έχουν αλλάξει. Ο Mark Renton επιστρέφει στο μοναδικό μέρος που μπορεί να αποκαλεί σπίτι. Εκεί τον περιμένουν όλοι: ο Spud, ο Sick Boy και ο Begbie. Αλλά όχι μόνο αυτοί. Τον υποδέχονται η λύπη, η απώλεια, η χαρά, η εκδίκηση, το μίσος, η φιλία, η αγάπη, η επιθυμία, ο φόβος, η μετάνοια, η ηρωίνη, η αυτοκαταστροφή, ο θανάσιμος κίνδυνος. Όλα έχουν παραταχθεί για να τον καλωσορίσουν.

Σκηνοθεσία: Ντάνι Μπόιλ

Παίζουν: Γιούαν Μακγκρέγκορ, Ρόμπερτ Καρλάιλ, Τζόνι Λι Μίλερ, Γιούεν Μπρέμνερ

Ο συγγραφέας του «Trainspotting», Έρβιν Γουέλς, είναι ενθουσιασμένος με την πολυανομενόμενη συνέχεια «T2 Trainspotting» από τον Ντάνι Μπόιλ, ενώ σε συνέντευξή του στο NME αποκάλυψε ότι θεωρεί τη συνέχεια καλύτερη της πρωτότυπης ταινίας. Αναφορικά με το εάν είχε επιφυλάξεις για τη συνέχεια, ο Γουελς δήλωσε ότι «ήμασταν όλοι νευρικοί πριν αποφασίσουμε να την κάνουμε… [αλλά] όταν είδαμε το σενάριο όλοι ήταν σίγουροι ότι δεν θα πετάξουμε στα σκουπίδια την κληρονομιά της πρώτης ταινίας και ότι θα χτίσουμε πάνω σε αυτήν».

Όπως εξήγησε, η νέα ταινία συνδυάζει τα πιο δυναμικά στοιχεία από το «Trainspotting2» και το «Πορνό» – η συνέχεια που έχει γράψει ο Γουέλς στην οποία είναι βασισμένη εν μέρει η νέα ταινία – ενώ κατάφερε να προχωρήσει την ιστορία και τους χαρακτήρες. «Κατά κάποιο τρόπο νομίζω ότι είναι καλύτερη ταινία [από την πρώτη], αφού οι χαρακτήρες έχουν γίνει τόσο γνωστοί και αυτή η ταινία θα παγιώσει αυτή την αντίληψη ακόμα περισσότερο». Στην συνέχεια εξήρε τους συντελεστές της ταινίας γιατί κατάφεραν να διατηρήσουν το πνεύμα του βιβλίου δημιουργώντας παράλληλα και μια σύγχρονη βρετανική ταινία.

Ο ίδιος ο Γουέλς δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του για την καινούρια ταινία και είναι προετοιμασμένος για τυχόν αντιδράσεις του κοινού και των κριτικών. Σύμφωνα με τον συγγραφέα «θα είναι μια επική ταινία» η οποία μπορεί να σταθεί τόσο σαν συνέχεια της πρωτότυπης ταινίας, όσο και ανεξάρτητα μόνη της.

Στην συνέχεια της συνέντευξης του, ο συγγραφέας συνέκρινε το γεγονός της συνεργασίας του με τους ηθοποιούς και υπόλοιπους συντελεστές μετά από 20 χρόνια, με την επανένωση ενός συγκροτήματος. «Όλοι είναι πιο μεγάλοι και πιο έμπειροι. Όλοι είναι τόσο πεινασμένοι και ενθουσιασμένοι που είναι ξανά μαζί. Είναι όπως όταν πας να δεις ένα συγκρότημα να επανενώνεται και σε πολλά συγκροτήματα βλέπεις ότι τα παιδιά τους έχουν μεγαλώσει, έχουν πάρει διαζύγια ή χρειάζονται λεφτά, αλλά δεν βγάζουν καλά πράγματα. Αυτό ήταν από τα πιο σημαντικά πράγματα, να δούμε εάν η συνεργασία μας ξανά θα κάνει θόρυβο».

Δείτε το site της ταινίας, το facebook, το twitter

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας εδώ



Spread the love