Spread the love


Το περιοδικό Vogue India επικρίθηκε online για την απόφασή του να παρουσιάσει την Kendall Jenner, μία λευκή Αμερικανίδα, αντί για μοντέλο από την Ινδία στο εξώφυλλο του επετειακού τεύχους για τα 10 χρόνια κυκλοφορίας του.

Σχεδόν ένα μήνα μετά την εμφάνιση της Kendall Jenner σε διαφήμιση της Pepsi που προκάλεσε τόσο συντονισμένη αντίδραση η οποία ανάγκασε την εταιρεία να προχωρήσει στην απόσυρσή της, ζητώντας συγγνώμη από τους καταναλωτές, το νεαρό μοντέλο είναι και πάλι στο επίκεντρο διαμάχης.

Kendall Jenner

Πολλοί ήταν εκείνοι που τόνισαν ότι είναι ακόμη ένα παράδειγμα μιας χαμένης ευκαιρίας να τιμηθούν έγχρωμες γυναίκες.

Εκπρόσωπος της Vogue αρνήθηκε να σχολιάσει τη διαμάχη. Εκπρόσωποι της Kendall Jenner, μέλους της οικογένειας Kardashian, η οποία έγινε αρχικά γνωστή με την εμφάνισή της στο ριάλιτι σόου, «Keeping Up with the Kardashians» δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Σε ανάρτηση από τη Vogue ανακοινώθηκε ότι το εξώφυλλο προκάλεσε εκατοντάδες αρνητικά σχόλια, σε πολλά από τα οποία εκφράζεται δυσαρέσκεια, επειδή οι υπεύθυνοι του περιοδικού δεν επέλεξαν μοντέλο από την Ινδία για τη φωτογράφηση.

Kendall Jenner

«Ναι, είναι όμορφο, αλλά δεν υμνούμε λευκά/ευρωπαϊκά πρότυπα ομορφιάς, προσπαθούμε να τιμάμε γυναίκες από την Ινδία» έγραψε στο Instagram η 17χρονη, Σαμπρίνα Μαρτίνεζ, προσθέτοντας ότι ως έγχρωμη γυναίκα βλέποντας τη φωτογραφία πληγώθηκε.

Kendall Jenner

«Λέει ότι αυτό είναι το πρότυπο ομορφιάς, λέει ότι δεν μπορείς να είσαι η επιτομή της ομορφιάς αν δεν είσαι λευκή» δήλωσε στο CNN.

Kendall Jenner

«Ακόμη και αυτό το περιοδικό, το οποίο υποτίθεται ότι γιορτάζει έναν άλλο πολιτισμό, έναν άλλο τύπο ομορφιάς δεν αναγνωρίζει αυτό που υποτίθεται ότι πρέπει να στηρίζει».

Kendall Jenner

Για κάποιους Ινδούς το εξώφυλλο του Vogue ήταν προσβλητική υπενθύμιση της εμμονής της χώρας με τις λευκαντικές κρέμες και το ανοιχτόχρωμο δέρμα.

Kendall Jenner

Η 22χρονη, Χαρνίντχ Καούρ, από το Μουμπάι, διατύπωσε την άποψή ότι η Τζένερ φαίνεται με πιο σκουρόχρωμη επιδερμίδα στο εξώφυλλο.

Kendall Jenner

«Αν το συγκρίνετε με προηγούμενα εξώφυλλα, σε αυτό το εξώφυλλο εμφανίζεται με πιο μπρονζέ επιδερμίδα, πιο κοντά στο χρώμα του προσώπου των Ινδών» υπογράμμισε.

Kendall Jenner

«Σε μια χώρα, στην οποία δίνονται αγώνες κατά των διακρίσεων με βάση το χρώμα, όταν βλέπεις κάτι τέτοιο – είναι πολύ προσβλητικό» πρόσθεσε.

Φωτογράφος του εξώφυλλου είναι του Μάριο Τεστίνο και η φωτογράφιση έγινε στη ροζ πόλη της Ινδίας, τη Τζαϊπούρ.

Δείτε ακόμα:

Όλα τα προηγούμενα αφιερώματα του Lifeviews.gr στη Kendall Jenner (ΦΩΤΟ)



Spread the love