Spread the love


Η Jaylene Cook, ένα «καυτό» μοντέλο του Playboy, που εξόργισε την τοπική φυλή Maori, της Νέας Ζηλανδίας όταν φωτογραφήθηκε γυμνή στην κορυφή του βουνού Taranaki, που ένα το ιερό βουνό της φυλής και προκάλεσε σάλο. Η αλήθεια είναι ότι τα «σπάει» στο Instagram.

Για να είμαστε δίκαιοι, αυτή είναι μια αρκετά αξιομνημόνευτη εικόνα, που την ξανά έφεραν στην διεθνή επικαιρότητα, καθώς όλοι έχουν να πουν μια καλή κουβέντα για τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram που διαθέτει.

Για πολλούς εραστές του Instagram η θέα του βουνού Ταρανάκι στη Νέα Ζηλανδία είναι ένα συγκλονιστικό τοπίο που αξίζει να απαθανατιστεί. Για τους Μαορί είναι το ιερό βουνό της φυλής τους, ένας τόπος που πρόσβαλε με γυμνή ανάρτηση της το μοντέλο του Playboy η πληθωρική Jaylene Cook.

Mε περίπου 378 χιλιάδες followers η Jaylene Cook εξιστορεί τις περιπέτειες της στη φύση με τον φωτογράφο και σύντροφο της Josh Shaw να την απαθανατίζει σε τολμηρές και περιπετειώδης λήψεις, αλλά πάντοτε καλόγουστε και σέξι.

Η απόφαση τους να κάνουν ανάβαση στο ιερό βουνό των Μαορί για ένα γυμνό πορτρέτο της Cook έχει εξοργίσει χρήστες των social media αλλά και μέλη της κοινότητας που η ανάρτηση προσβάλει.

«Είναι σαν να μπήκε κάποιος στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό για να βγάλει ένα γυμνό πορτρέτο του» σχολίασε στο BBC ο Dennis Ngawhare, με καταγωγή από την φυλή των Μαορί, και εκπρόσωπος της φυλής του. «Πρόκειται για ένα ιερό μέρος. Αυτό που έκανε η Cook είναι ύβρις και ασέβεια» τόνισε.

Πρόκειται για μια σύγκρουση πνεύματος και ήθους, σχολιάζει η κοινότητα των Μαορί, αλλά δεν πρόκειται για το πρώτο συμβάν που προκαλεί ένταση ανάμεσα σε τοπικές κοινότητες και τουρίστες.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι και τον Ιούνιο του 2015, μια παρέα τουριστών από τη δύση ανέβηκαν το βουνό Kinabalu της Μαλαισίας προκαλώντας οργή με τον σεισμό που ακολούθησε του συμβάντος να ερμηνεύθηκε ως «τιμωρία των Θεών για την ασέβεια προς τα ιερά χώματα τους» αναφέρει το BBC.

Όσο για τους τουρίστες, το καθεστώς τους επιφύλαξε μια άσχημη έκπληξη αφού προφυλακίστηκαν αλλά στο τέλος αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από την καταβολή εγγύησης, ενώ τους απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα.

Το 25χρονο μοντέλο υπερασπίστηκε την πράξη του, τονίζοντας πως «το να είσαι γυμνός είναι φυσικό και όχι ασέβεια». Υποστήριξε ότι με πάθος ότι «η φωτογραφία δεν είναι προκλητική με κανέναν τρόπο. Ξέραμε την ιστορία του. Το να είσαι γυμνός δεν είναι προσβλητικό. Είναι φυσικό και αγνό και αφορά την ελευθερία και την ενδυνάμωση».

Έτσι, μετά από όλα αυτά που σας περιγράψαμε πιο πάνω μας έδωσε μια καλή ευκαιρία, (γιατί και η αρνητική διαφήμιση δεν παύει να είναι διαφήμιση), να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στον προσωπικό της λογαριασμό, για να θαυμάσουμε τις πολύ όμορφες φωτογραφίες που ανεβάζει.

Δείτε τη στο Facebook και στο Instagram

Απολαύστε τις φωτογραφίες της που ακολουθούν:

Jaylene Cook

Jaylene Cook Jaylene Cook Jaylene Cook Jaylene Cook Jaylene Cook Jaylene Cook Jaylene Cook Jaylene Cook Jaylene Cook Jaylene Cook Jaylene Cook Jaylene Cook Jaylene Cook Jaylene Cook Jaylene Cook Jaylene Cook Jaylene Cook Jaylene Cook Jaylene Cook Jaylene Cook Jaylene Cook Jaylene Cook Jaylene Cook Jaylene Cook Jaylene Cook Jaylene Cook Jaylene Cook Jaylene Cook Jaylene Cook Jaylene Cook Jaylene Cook Jaylene Cook Jaylene Cook Jaylene Cook Jaylene Cook Jaylene Cook Jaylene Cook Jaylene Cook Jaylene Cook Jaylene Cook Jaylene Cook Jaylene Cook



Spread the love