Spread the love


Όσο και να μοιάζει παράξενο στην ελληνική κοινωνία, εντούτοις στο κράτος του Ισραήλ υπηρετούν κανονικά την στρατιωτική τους θητεία όπως και οι άντρες. Είναι οι γνωστές «στρατιωτίνες του Ισραήλ» που τακτικά βλέπουμε όμορφες φωτογραφίες τους στα social media.

Οι γυναίκες στο Ισραήλ υπηρετούν κανονικά διετή στρατιωτική θητεία, όπως και οι άνδρες. Είναι οι περιβόητες στρατιωτίνες του Ισραήλ, που συχνά έχουν απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης στον πλανήτη, κυρίως με τις εντυπωσιακές τους φωτογραφίες..

Θα πρέπει να αναφέρουμε κάτι που ίσως δεν είναι γνωστό στο ευρύ κοινό, ότι αυτό ήταν από αρχαιοτάτων χρόνων μια ελληνική ιδέα που πρώτος εισηγήθηκε (την στρατιωτική θητεία των γυναικών), ο Πλάτωνας, στα πλαίσια της ισότητας των δύο φύλων, στο έργο του «Τίμαιος», βάζοντας στο στόμα του Σωκράτη τα ακόλουθα λόγια:

«Όπως είπαμε και για τις γυναίκες. Ότι η φύση τους πρέπει να διαμορφωθεί όπως και στους άνδρες, και ότι πρέπει να αναλαμβάνουν τα ίδια ακριβώς έργα τόσο στον πόλεμο όσο και σε κάθε άλλη πλευρά της ζωής» (Τίμαιος, 18c), ήταν η ανάγκη που έκανε το Ισραήλ να υιοθετήσει την πρόταση του Έλληνα φιλοσόφου.

Πράγματι, η στρατιωτική θητεία για τις γυναίκες στο Ισραήλ γεννήθηκε από την ανάγκη: Λόγω της αριθμητικής υπεροχής των αραβικών στρατών, οι ισραηλινές δυνάμεις δεν χρειάστηκαν μόνο κάθε άνδρα, αλλά και κάθε γυναίκα.

Στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης οι φωτογραφίες με τις στρατιωτίνες του Ισραήλ έχουν την τιμητική τους. Άπειρες εικόνες ανεβασμένες σε σελίδες αφιερωμένες στη θηλυκή πλευρά του ισραηλινού στρατού σε προκαλούν να τις χαζέψεις. Ειδικά όταν, ακόμα και στις εξόδους τους, είναι υποχρεωμένες να φέρουν τα όπλα τους, εικόνες ασυνήθιστες για εμάς, όπως για παράδειγμα να βλέπεις την εικοσάχρονη με το φορεματάκι και τα ψηλοτάκουνα ζωσμένη με το τουφέκι…

Απολαύστε τις φωτογραφίες που ακολουθούν:

Ισραήλ Ισραήλ Ισραήλ Ισραήλ Ισραήλ Ισραήλ Ισραήλ Ισραήλ Ισραήλ Ισραήλ Ισραήλ Ισραήλ Ισραήλ Ισραήλ Ισραήλ Ισραήλ



Spread the love