Spread the love


H Melia Kreiling πρωταγωνιστεί στην πολυσυζητημένη ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Το Τελευταίο Σημείωμα» και είναι μια ταινία που σοκάρει με το αληθινό της σενάριο, αλλά και από το υπέροχο καστ των ηθοποιών..

Το επώνυμό της προφέρεται Κράιλινγκ και η ίδια δίνει με χιούμορ τις γεωγραφικές συντεταγμένες της ύπαρξής της: «Η σύλληψή μου έγινε στην Κίνα και γεννήθηκα στην Ελβετία, αλλά δεν είμαι στην πραγματικότητα τόσο εξωτική. Δεν έχω σχέση με καμία από αυτές τις δύο χώρες». Όσο για το μικρό της όνομα, προέρχεται από το έργο «Οι πειρατές» του Σέργιου Γκάκα, στο οποίο έπαιζε η μητέρα της, δημοσιογράφος Κάτια Δημοπούλου. «Ο πατέρας μου, Randall Arthur Kreiling, την είχε δει να υποδύεται την αρχιπειρατίνα Μελία σε μια παράσταση στο Ρέμα Χαλανδρίου και, όταν μάθανε ότι ήταν έγκυος, ήθελε να με βαφτίσουν έτσι. Έπρεπε βέβαια να πείσουν τον παπά, ο οποίος επέμενε σώνει και καλά να μου δώσουν και δεύτερο όνομα, χριστιανικό, αλλά έχασε».

Από μικρή είχε πάθος για το χορό, σπούδασε στο «Northern School of Contemporary Dance» και στο «London School of Dramatic Art» στην Αγγλία και πολύ σύντομα μετά τις σπουδές της, κέρδισε τον πρώτο της ρόλο στην υπερπαραγωγή του Neil Jordan «Βοργίες», δίπλα στον Jeremy Irons. Η καριέρα της απογειώθηκε με την ταινία «Φύλακες του Γαλαξία» και εγκαταστάθηκε στο Λος Άντζελες.

Αυτή τη στιγμή είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της τηλεόρασης (Tyrant και The Last Tycoon), αλλά και του σινεμά (Mindgamers, Healer, Committed, Suspension of Disbelief). Η πρόσφατη ταινία της πίσω στην πατρίδα, το «Τελευταίο Σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη, μια συγκλονιστική, αληθινή ιστορία έρωτα στην γερμανική κατοχή, που έχει ήδη κερδίσει τους κριτικούς.

Η Χαρά Λιουδάκη, την οποία υποδύεται η Μελία, ζει τις τελευταίες στιγμές του αγαπημένου της Ναπολέοντα, ενός από τους 200 κρατούμενους της Καισαριανής, πριν την εκτέλεσή τους από τους Γερμανούς ως αντίποινα για την εκτέλεση του Γερμανού διοικητή της Πελοποννήσου, υποστράτηγου Κρεχ από την ελληνική αντίσταση.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της έχει αποκαλύψει:

«Με συνάρπαζαν πάντα οι ταινίες αλλά δεν κατάλαβα πόσο και γιατί παρά όταν, στη διάρκεια των σπουδών μου στην Αγγλία και μετά από παρότρυνση του φίλου σκηνοθέτη Γεράσιμου Ρήγα, είδα ταινίες του John Cassavetes, με την Gena Rowlands. Ερωτεύτηκα αυτή την καταπληκτική ηθοποιό, η οποία δεν έμοιαζε με τίποτα από όσα ήξερα και είχα δει, και είχε αυτό που ελλείψει καλύτερου ορισμού ονομάζουμε ‘κάτι’, κάτι απολύτως μοναδικό και ιδιαίτερο. Ήταν μάλιστα η ερμηνεία της στο Opening Night, που με έκανε για πρώτη φορά να σκεφτώ ότι υπήρχε εκεί ένα νόημα και μια πιθανότητα που αφορούσε και εμένα: το να συμμετέχω σε μια αφήγηση με τέτοιο έξοχο τρόπο. Θα ήταν ανόητο να προσπαθήσει κανείς να μιμηθεί αυτόν τον ‘τρόπο’ αλλά πιστεύω έκτοτε ότι αξίζει πραγματικά η αναζήτηση του ‘δρόμου’ και το ρίσκο της περιπέτειας που συνεπάγεται».

Δείτε τη της ταινίες της στο imdb.com

«Με όρους Hollywood δεν είμαι «μικρής ηλικίας». Στην Αμερική και την Αγγλία οι ηθοποιοί ξεκινούν επαγγελματικά την καριέρα τους 10 ή 12 χρόνων. Μέχρι να γίνουν 18 πρωταγωνιστούν ήδη σε ταινίες και στα 22 κερδίζουν βραβεία! Είναι ένας τελείως διαφορετικός κόσμος. Αισθάνομαι ότι έχω ακόμη πολλά να μάθω από την μηχανική αυτού του ιδιαίτερου συστήματος εργασίας. Πηγαίνω σε συναντήσεις και τρέμω από φόβο ενώ υπάρχουν γύρω μου ψύχραιμα δεκαπεντάχρονα τα οποία μοιάζουν να έχουν ήδη κυριεύσει τον κόσμο».

Δείτε τη στο Twitter το Facebook και στο Instagram

Απολαύστε τις φωτογραφίες της που ακολουθούν:

 



Spread the love