Spread the love


Έχει προκαλέσει οργή η φωτογράφιση του γνωστού μοντέλου Σοφία Τομάλα (Sophia Thomalla) από την Γερμανία πάνω στον σταυρό του μαρτυρίου, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Χαμός έχει προκληθεί στην Γερμανία αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη από την φωτογράφιση γνωστού μοντέλου στον σταυρό του μαρτυρίου, που εξόργισε την Εκκλησία και τους πιστούς και όχι άδικα.

Το μοντέλο Σοφία Τομάλα από την Γερμανία, είναι παρουσιάστρια και μέλος του κόμματος της Μέρκελ, και επέλεξε να ποζάρει έτσι, αναπαριστώντας την Σταύρωση του Ιησού λίγες μέρες πριν από τον εορτασμό της Γέννησής του.

Η 28χρονη καλλονή δέχτηκε να ποζάρει ημίγυμνη πάνω σε έναν ξύλινο σταυρό, σαν τον Ιησού, στο πλαίσιο διαφήμισης του online πρακτορείου τυχερών παιχνιδιών «Lottohelden», με τον γενικό τίτλο της καμπάνιας «Τα Χριστούγεννα γίνονται τώρα ομορφότερα».

 

Μάλιστα όπως εξομολογήθηκε η ίδια: «Η πίστη δεν σημαίνει για μένα τίποτα. Πιστεύω σε μένα και πιστεύω στο κάρμα. Στο καλό και το κακό. Όταν έχει κάποιος ως αρχή να είναι καλός απέναντι στους άλλους ανθρώπους, τότε αυτή είναι δική μου πίστη» δηλώνει η ίδια στη γερμανική εφημερίδα «Bild».

Όταν την ρώτησαν για τα αρνητικά σχόλια που προκάλεσε η φωτογράφισή της από τους χριστιανούς, η Τομάλα επισήμανε ότι είναι μεγαλωμένη σε οικογένεια της ανατολικής Γερμανίας, όπου ο θεσμός της Εκκλησίας δεν είναι τόσο ισχυρός. «Σέβομαι όμως όλους όσοι τιμούν την πίστη τους» πρόσθεσε.

Η αντίδραση της γερμανικής εκκλησίας απέναντι σε αυτή την πρόκληση ήταν άμεση, με τον πρόεδρο της κεντρικής επιτροπής των Καθολικών της Γερμανίας να χαρακτηρίζει τη φωτογράφιση «κακόγουστη και χαζή. Αυτό δεν είναι τέχνη. Άλλοι καλλιτέχνες έσπασαν πολύ πιο έξυπνα αυτό το ταμπού. Είναι αξιολύπητο το γεγονός ότι μια επιχείρηση πιστεύει ότι μπορεί να διαφημιστεί μέσα από την προσβολή των θρησκευτικών αισθημάτων».

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Sophia Thomalla Sophia Thomallasophia thomalla



Spread the love