Spread the love


Το ποσοστό των Βρετανών που επιθυμούν το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέρχεται στο 49%..

διατηρεί δηλαδή ένα προβάδισμα 10 εκατοστιαίων μονάδων έναντι των υποστηρικτών της αποχώρησης, του λεγόμενου Brexit, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos MORI που δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα Evening Standard.

Η δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων μεταξύ 16ης και 18ης Απριλίου, υποδεικνύει επίσης ότι εάν η συμμετοχή στο επικείμενο δημοψήφισμα είναι χαμηλή, αυτό θα ευνοήσει την εκστρατεία υπέρ του Brexit. Σε αυτή την περίπτωση, η διαφορά μειώνεται στις έξι μονάδες.

Η διαφορά είναι «μικρή, αλλά το πλεονέκτημα συνήθως το έχει το status quo σε οποιοδήποτε δημοψήφισμα», σχολίασε ο Γκίντεον Σκίνερ, επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής έρευνας της Ipsos MORI, σύμφωνα με τη Στάνταρντ.

Προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας που είχε δημοσιευτεί τον Μάρτιο κατέγραφε προβάδισμα 8 εκατοστιαίων μονάδων για την εκστρατεία υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.



Spread the love