Spread the love


Ο επίλεκτος καταδρομέας του αμερικανικού ναυτικού, ανταποκρινόταν σε μια ευρεία επίθεση του ISIS,  και σκοτώθηκε «περίπου δύο μίλια πίσω από την πρώτη γραμμή».

Ο καταδρομέας των μονάδων SEAL σκοτώθηκε στη χριστιανική πόλη του Τελ Σκουφ, στη βόρεια επαρχία της Μοσούλης μαχόμενος με κουρδικές δυνάμεις Peshmerga

«Ο ναυτικός SEAL σκοτώθηκε σε μια μάχη [Τρίτη] με μαχητές του ‘Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Συρίας, ανταποκρινόμενος σε μια πρώιμη επίθεση εναντίον μονάδων Peshmerga περίπου δύο μίλια πίσω από την πρόσω γραμμή των στρατευμάτων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιχείρησης «Εγγενής Αποφασιστηκότητα» συνταγματάρχης Στίβεν Γουόρεν, την Πέμπτη.

Ο Τσαρλς Κίτινγκ, 31 ετών, σκοτώθηκε στο Τελ Σκουφ, μια πόλη 28 χιλιόμετρα βόρεια της Μοσούλης προπύργιο του ISIS. Ήταν μέρος μιας ταχείας δύναμης αντίδρασης που έσπευσε στην περιοχή για τη διάσωση Αμερικανών συμβούλων του Peshmerga όταν το ISIS ξεκίνησε μια μεγάλη αιφνιδιαστική επίθεση στην πόλη.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βαγδάτη, ο Γουόρεν αποκάλυψε ότι ο Κίτινγκ πολέμησε μακριά από την κυρίως επίθεση του ISIS εναντίον των Peshmerga «ως μέρος μιας δύναμης ταχείας αντίδρασης των ΗΠΑ στο χωριό του Τελ Σκουφ γύρω στις 7.30 το πρωί».

«Οι δυνάμεις του ISIS διέσπασαν τη πρώτη γραμμή των Peshmerga … Στις [07:50 πμ], οι εκεί Αμερικανοί ενεπλάκησαν σε σφοδρή ανταλλαγή πυρών στην επακόλουθη μάχη και κάλεσαν μια δύναμη ταχείας αντίδρασης», ανέφερε ο Γουόρεν σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο Γουόρεν εξήγησε ότι «ο Κίτινγκ χτυπήθηκε με άμεσα πυρά λίγο μετά τις 09:30 π.μ.», και αν και εκκενώθηκε άμεσα, το τραύμα του απέβην μοιραία.

«Τα Βαθύτατα ειλικρινή συλλυπητήριά μας προς αυτό τον Αμερικανό στέλεχος της υπηρεσίας και την οικογένειά του,» είπε ο Γουόρεν. «Είναι ένας Αμερικανός ήρωας. Αυτή είναι μια υπενθύμιση του κινδύνου που οι άνδρες και οι γυναίκες μας αντιμετωπίζουν κάθε μέρα στηρίζοντας τη καταπολέμηση του ISIS», συνέχισε.

Περιέγραψε την μάχη ως μεγάλη αφού «υπήρχαν τουλάχιστον 125 μαχητές του εχθρού που ενεπλάκησαν σε αυτή την αρκετά περίπλοκη και σύνθετη επίθεση. Γι ‘αυτό ήταν μια μεγάλη μάχη. Μια από τις μεγαλύτερες που έχουμε δει πρόσφατα».

Οι στρατιώτες Peshmerga που πολέμησαν στη μάχη είπαν σε τοπικά μέσα ότι ο Κίτινγκ τους υπερασπίστηκε «γενναία», όταν πέντε από αυτούς είχαν περικυκλωθεί από μαχητές του ISIS.

Εκτός από τον Κίτινγκ, το δέκα μαχητές Peshmerga σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της μάχης.

Την Τρίτη, το ISIS εξαπέλυσε πολλαπλές επιθέσεις κατά των δυνάμεων Peshmerga με 400 μαχητές στην πόλη του Τελ Σκουφ στο βόρειο τμήμα της Μοσούλης. Σαράντα-εννέα εξτρεμιστές σκοτώθηκαν και δύο συνελήφθησα.



Spread the love