Spread the love


Η γερμανική Δικαιοσύνη απέρριψε χθες το αίτημα του Τούρκου προέδρου για επιβολή ασφαλιστικών μέτρων κατά του διευθυντή ενός μιντιακού ομίλου της Γερμανίας.

Αλλά και μόνο αυτό το αίτημα, ωστόσο, φανερώνει τις… διωκτικές διαθέσεις του σουλτάνου, οι οποίες πλέον δεν γνωρίζουν όρια, ούτε εντός αλλά και ούτε και εκτός της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν είχε ζητήσει, διά του δικηγόρου του στη Γερμανία, να επιβληθούν ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του Ματίας Ντέπφνερ, διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου «Axel Springer», υπό την ομπρέλα του οποίου εντάσσονται εφημερίδες όπως η «Bild» και η «Welt».

Σε επιστολή που είχε δημοσιεύσει τον Απρίλιο στη «Welt» ο Ντέπφνερ είχε εκφράσει την υποστήριξή του στον Γερμανό κωμικό Γιαν Μπέμερμαν, που διώκεται λόγω του καυστικού ποιήματος με το οποίο είχε τολμήσει να σατιρίσει τον Ερντογάν.

Ο Ντέπφνερ είχε χαρακτηρίσει το εν λόγω ποίημα «επιτυχημένο». Είχε επίσης υπογραμμίσει ότι ο ίδιος «συμμερίζεται» όλες τις προσβολές κατά του Ερντογάν που περιλαμβάνονται σε αυτό, προκαλώντας έτσι την άμεση αντίδραση του σουλτάνου.

Η γερμανική Δικαιοσύνη αποφάνθηκε χθες υπέρ του Ντέπφνερ, επικαλούμενη «το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του κατηγορουμένου να εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη του». Η πλευρά Ερντογάν ωστόσο επιμένει, απειλώντας με προσφυγή σε ανώτερο γερμανικό δικαστήριο.



Spread the love