Spread the love


Ο Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων,  δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να συνομιλήσει με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η δήλωση έγινε σε μια προσπάθεια να σταματήσει την υλοποίηση του πυρηνικού προγράμματος της Πιονγκγιάνγκ και  συνιστά στην ουσία,  αλλαγή της στάσης που ακολουθεί παραδοσιακά  τα τελευταία χρόνια, η Ουάσιγκτον έναντι της απομονωμένης διεθνώς χώρας.

«Θα μιλούσα μαζί του,  είπε χαρακτηριστικά  «δε θα είχα κανένα πρόβλημα να έχουμε συνομιλίες», ανέφερε ο κ. Τραμπ.

Εάν ο Τράμπ εκλεγεί πρόεδρος και προχωρήσει σε αυτή τη γραμμή, θα πρόκειται για σημαντική αλλαγή στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ » σχολίασε η επικρατέστερη για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον. «Έχει μία περίεργη έλξη  για ξένους αυταρχικούς ηγέτες»πρόσθεσε.

«Οι προτάσεις του Ντόναλντ Τραμπ δεν βγάζουν νόημα και δεν επιφέρουν λυσεις», πρόσθεσε στέλεχος του επιτελείου της.

Ο κ. Τραμπ δήλωσε σαφώς ότι έχει τύψεις για πλευρές της εννεάμηνης προεκλογικής του εκστρατείας, ωστόσο τόνισε ότι εάν δεν είχε φερθεί κατ’αυτόν τον τρόπο, δεν θα ήταν τόσο επιτυχημένος.

Σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο Reuters, ο Τραμπ υποστήριξε επίσης την επαναδιαπραγμάτευση της «Συνθήκης του Παρισιού για το Κλίμα», ενώ δήλωσε την αντίθεσή του στις ενέργειες του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην ανατολική Ουκρανία.



Spread the love