Spread the love


Το Ισλαμικό Κράτος θα απαγγείλει κατηγορίες και θα φυλακίσει όποιον βλέπει τηλεόραση κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Αυτό σύμφωνα με μια δήλωση από την ομάδα που φέρεται να δημοσιεύεται σε πόλεις και χωριά υπό τον έλεγχό τους.

Οι δηλώσεις που ελήφθησαν και κοινοποιήθηκαν από Σύρους ακτιβιστές την Τρίτη δήλωνε ότι «οι άνθρωποι πρέπει να περνούν το χρόνο τους κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού [ιερού μήνα του Ισλάμ] προσευχόμενοι στο Θεό. Βλέποντας τηλεόραση είναι «haram» (ανίερο) και δεν επιτρέπεται κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού».

Οι μαχητές κυκλοφόρησαν μια παρόμοια δήλωση την περασμένη εβδομάδα στο Ντέιρ αλ-Ζορ, η οποία ανακοίνωνε ότι οι άνθρωποι που δεν ακολουθούν τους κανόνες κατά τη διάρκεια του μήνα της νηστείας, η οποία ξεκινά την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου σε μουσουλμανικές χώρες σε όλο τον κόσμοθα τύχουν προστίμων και η κεφαλή της οικογένειας θα συλληφθεί.

Μετά την κατάληψη από το ISIS τμημάτων του Ιράκ και της Συρίας το 2014, οι τζιχαντιστές έχουν επιβάλλει νέους κανόνες και κανονισμούς, που υποστηρίζονται από αυστηρές τιμωρίες που περιλαμβάνουν την απειλή του θανάτου για τους παραβάτες.

Πέρυσι στο Ραμαζάνι στην Μοσούλη, που ελέγχει το ISIS, η ομάδα δήλωσε ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να εργαστούν μόνο δύο ώρες την ημέρα και οι γυναίκες δεν είχαν τη δυνατότητα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους κατά τη διάρκεια του μήνα της νηστείας .

Η οδηγία είχε ανακοινωθεί μέσω των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών στη Μοσούλη καθώς και σε πανό στους δρόμους.

Η ομάδα απαγόρευσε επίσης στους κατοίκους τις προσευχές για το Eid al-Fitr, το οποίο σηματοδοτεί το τέλος της νηστείας τον μήνα του Ραμαζανιού και είναι μια από τις πιο σημαντικές μουσουλμανικές γιορτές,υποστηρίζοντας αμφιλεγόμενα ότι η πρακτική αυτή δεν ανήκει στη θρησκεία.

Παρά το γεγονός ότι είναι ια θρησκευτική πρακτική, οι προσευχές που εκτελούνται κατά την πρώτη ημέρα μετά το Ραμαζάνι είναι επίσης ένα πολιτιστικό γεγονός που γιορτάζεται σε όλο το Ισλάμ.



Spread the love