Spread the love


Νεαρά κορίτσια από την Αυστραλία «φλερτάρονται» από τους τζιχαντιστές για να  μεταβούν στη Λιβύη και να παντρευτούν τζιχαντιστές και να βοηθήσουν στην οικοδόμηση του «ονειρικού» χαλιφάτου.

Όπως γράφει η Αυστραλιανή εφημερίδα «Herald Sun», τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που εδρεύουν στη Λιβύη, βρίσκονται σε επικοινωνία μέσω διαδικτύου με νεαρές στην Αυστραλία και προσπαθούν να τις δελεάσουν, ώστε να ενταχθούν στην οργάνωση, να πεισθούν να μεταβούν στη Λιβύη για να παντρευτούν τζιχαντιστές και σαν σύζυγοι τζιχαντιστών να φτιάξουν παιδιά, που θα αγωνιστούν κι εκείνα για το “ονειρικό χαλιφάτο”.

«Η κοινωνία μας έχει την ανάγκη αδελφών που θα παντρευτούν αδελφούς και θα δημιουργήσουν [την ιδανική ισλαμική] κοινωνία» έγραψε τζιχαντιστής σε νεαρή Αυστραλή μουσουλμάνα, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να δημιουργήσει έναν ισχυρό θύλακα στη Λιβύη με επίκεντρο την παραλιακή πόλη Σύρτη. Η Σύρτη θεωρείται η τρίτη «πρωτεύουσα» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Οι άλλες δύο είναι η Ράκα στη Συρία και η Μοσούλη στο Ιράκ.

Οι τζιχαντιστές έχουν ισχυροποιηθεί τον τελευταίο χρόνο στη Λιβύη. Ενώ η δύναμή τους αριθμούσε 3.000 άνδρες, σήμερα υπολογίζεται μεταξύ 6.000-10.000 ενόπλων.

Το Ισλαμικό Κράτος θεωρείται ότι προσπαθεί να εξαπλώσει τον τζιχάντ (ιερό πόλεμο) σε όλη τη βόρεια Αφρική και να θέσει υπό τον έλεγχό του τα πλούσια πετρελαϊκά κοιτάσματα της Λιβύης.

Από το neoskosmos.com



Spread the love