Spread the love


High tech σκονάκια με τη μορφή καμερών κρυμμένων σε γυαλιά όρασης τα οποία με τη σειρά τους συνδέονται σε ρολόγια με πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Aυτό είναι το τέχνασμα που επινόησαν τρεις μαθητές από την Ταϊλάνδη με στόχο να επιτύχουν στις εξετάσεις και να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για την ιατρική σχολή.

Η υπόθεση μάλλον παραπέμπει στο σενάριο της ταινίας “Mission impossible” και αποτέλεσε αντικείμενο εκτεταμένων συζητήσεων μεταξύ των χρηστών στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Άρτιτ Ουρεράτ, ο πρύτανης του πανεπιστημίου Rangsit, ανήρτησε χθες το βράδυ φωτογραφίες του εν λόγω εξοπλισμού στον λογαριασμό του στο Facebook, όπου γνωστοποίησε επιπλέον ότι οι εξετάσεις αναβλήθηκαν μετά την ανακάλυψη της απάτης.

Οι τρεις φοιτητές χρησιμοποίησαν τα γυαλιά όρασης για να φωτογραφήσουν τα διαγωνίσματα των εξετάσεων. Τα γυαλιά τους συνδέονταν με τα ρολόγια που φορούσαν μέσω των οποίων σκόπευαν να στείλουν τις ερωτήσεις σε συνεργούς τους εκτός της αίθουσας, οι οποίοι με τη σειρά τους θα τους έστελναν τις απαντήσεις.

Τα “High tech σκονάκια” στοίχισαν στον καθένα 800.000 μπατ (20.000 ευρώ), σύμφωνα με τον πρύτανη, ένα ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο σε μια χώρα που το κατά κεφαλή εισόδημα είναι κάτω από τα 6,000 δολάρια.

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, ιδίως στο πλαίσιο εξετάσεων όπως αυτές για την ιατρική σχολή όπου οι θέσεις είναι λίγες και οι υποψήφιοι πολλοί» σημείωσε ο Ουρεράτ στο τηλεοπτικό δίκτυο της Ταϊλάνδης Channel 3.

Η πρώτη ανάρτησή του σχετικά με το περιστατικό «σάρωσε» το Διαδίκτυο.

«Εάν τα είχαν καταφέρει και είχαν πάρει στο τέλος τα πτυχία τους, θα επρόκειτο για παράνομους ιατρούς» προειδοποίησε ένας χρήστης.

Ωστόσο ορισμένοι φάνηκαν να εντυπωσιάζονται κυρίως από την τεχνολογία που χρησιμοποίησαν.

«Ωραίο. Θα λέγαμε (τύπου) Χόλιγουντ ή Mission Impossible» έγραψε ένας άλλος χρήστης.

Οι σπουδές της ιατρικής στην Ταϊλάνδη είναι πολύ δημοφιλείς, καθώς οι απόφοιτοι μπορούν να κερδίσουν περιουσίες στον ιδιωτικό τομέα, τον οποίο επιλέγουν ιδίως οι ιατρικοί τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα από τις εύπορα κράτη του Κόλπου.



Spread the love