Spread the love


Στη Δρέσδη έχουν ραντεβού σήμερα οι ισχυροί από το χώρο της πολιτικής και της οικονομίας καθώς ξεκινούν οι εργασίες της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, με απόλυτη μυστικότητα, όπως άλλωστε κάθε χρόνο και με τις θεωρίες συνωμοσίας να δίνουν και να παίρνουν.

Οι εργασίες της 64ης διάσκεψης των μελών της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ διεξάγονται στο ξενοδοχείο «Taschenbergpalais» της Δρέσδης πάντα υπό το άγρυπνο βλέμμα εκατοντάδων αστυνομικών.

Συνολικά στην φετινή διάσκεψη της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ μετέχουν 130 προσωπικότητες από 20 χώρες ενώ η Ελλάδα «εκπροσωπείται» από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Γιώργο Λογοθέτη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Libra Group και τον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της Titan Cement Co.

Βασικά θέματα συζήτησης σύμφωνα με ατζέντα που ανακοινώθηκε επίσημα είναι:

οι τρέχουσες εξελίξεις
η Κίνα
ευρωπαϊκά ζητήματα όπως η προσφυγική κρίση, η ανάπτυξη, οι μεταρρυθμίσεις, αλλά και η «ενότητα» όσο και το όραμα για το μέλλον
η Μέση Ανατολή
η Ρωσία
το πολιτικό σκηνικό στις ΗΠΑ και θέματα που σχετίζονται με την αμερικανική οικονομία, το χρέος και τις μεταρρυθμίσεις
γεωπολιτικά ζητήματα που σχετίζονται με την ενέργεια και με τις τιμές των αγαθών
το πρεκαριάτο (κοινωνικο-οικονομικός όρος που εν προκειμένω αφορά ευρείες ομάδες ατόμων όπως πχ οι άνεργοι και οι πολύ φτωχοί ή όσοι δεν έχουν σταθερή εργασία) και τη μεσαία τάξη
οι καινοτομίες στον τομέα της τεχνολογίας
Ωστόσο δεν είναι λίγα τα δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο που θέλουν τους συμμετέχοντες να εστιάσουν στην πιθανότητα να είναι ο Ντόναλντ Τραμπ νέος πρόεδρος των ΗΠΑ αλλά και στις εστίες κοινωνικών εντάσεων ανά τον κόσμο, με πιο πρόσφατη αυτή στη Γαλλία.

Ανάμεσα στους ισχυρούς καλεσμένους η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε και του Βελγίου Τσάλς Μισέλ, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο διευθύνων σύμβουλος όσο και ο πρόεδρος της Deutsche Bank.

Φυσικά δεν λείπουν και οι εκπρόσωποι επιχειρηματικών κολοσσών όπως ο Τζο Καίζερ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Siemens AG, ο Τόμας Έντερς διευθύνων σύμβουλος της Αirbus Group ενώ για ακόμη μια χρονιά θα παραστεί ο Χένρι Κίσινγκερ αλλά και ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο.



Spread the love