Spread the love


H Αμάλ Αλαμουντίν  δικηγόρος που εξειδικεύεται στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα υπερασπιστεί γυναίκες Γεζίντι που υπήρξαν θύματα σεξουαλικής δουλείας, βιασμού και γενοκτονίας από μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή το δικηγορικό γραφείο της.

Η Αλαμουντίν που εργάζεται ως δικηγόρος στο Doughty Street Chambers στο Λονδίνο, επιδιώκει να οδηγήσει ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου την τζιχαντιστική οργάνωση προκειμένου να δικαστεί για τα εγκλήματα που διέπραξαν τα μέλη της εναντίον της κοινότητας Γεζίντι.

«Γνωρίζουμε ότι χιλιάδες άμαχοι Γεζίντι σκοτώθηκαν και χιλιάδες γυναίκες Γεζίντι υποδουλώθηκαν» δήλωσε η Αλαμουντίν, σύζυγος του διάσημου Αμερικανού ηθοποιού και σκηνοθέτη Τζορτζ Κλούνεϊ, σε μια ανακοίνωση.

«Γνωρίζουμε ότι βιασμοί διαπράττονταν συστηματικά και αυτό συνεχίζεται» και σήμερα, επισήμανε η νομικός.

«Κι όμως κανείς προς το παρόν δεν έχει συλληφθεί για να λογοδοτήσει».

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν, βίασαν και υποδούλωσαν χιλιάδες Γεζίντι από το 2014, κατηγορώντας τους ότι είναι πιστοί του διαβόλου, ενώ εξανάγκασαν περισσότερα από 400.000 μέλη αυτής της θρησκευτικής μειονότητας να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στο βόρειο Ιράκ.



Spread the love