Spread the love


Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια πολίτες υπογράφουν την αίτηση στην ιστοσελίδα της βρετανικής βουλής, με την οποία ζητείται δεύτερο δημοψήφισμα, σχετικά με την παραμονή ή όχι στην Ε.Ε., μετά την …..

….. απαίτηση ενός βουλευτή, να μη γίνει δεκτό το αποτέλεσμα για Brexit. Οι υπογράφοντες ζητούν από τη βουλή να θεσπίσει έναν νέο νόμο, σύμφωνα με τον οποίο, στις δημοσκοπήσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν η πλειοψηφία είναι κάτω από 60% και η συμμετοχή κάτω από το 75%, τότε θα πρέπει να διεξαχθεί ξανά.

Οι νέοι ψήφισαν υπέρ της παραμονής, τα βάζουν με τους ηλικιωμένους και τους ξενόφοβους Βρετανούς και θέλουν νέο δημοψήφισμα. Ακόμα και «ανεξαρτοποίηση» του Λονδίνου.

Londependence-1200x613description

Η μαζική ανταπόκριση των Βρετανών στο εν λόγω αίτημα είχε ως αποτέλεσμα να «κρασάρει» ο κυβερνητικός ιστότοπος που είχε δημοσιευτεί η αίτηση, λόγω της πρωτόγνωρης επισκεψιμότητας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο αριθμός των υπογραφών που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής (και αναμένεται να αυξηθεί και άλλο τις επόμενες ημέρες) είναι είκοσι φορές μεγαλύτερος από εκείνον που απαιτείται για να συζητηθεί το εν λόγω αίτημα στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Η αίτηση, η οποία υποβλήθηκε από τον William Oliver Healey, δηλώνει τα εξής: «Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι καλούμε την κυβέρνηση να θεσπίσει και να εφαρμόσει έναν κανονισμό που θα ορίζει ότι, εάν το ποσοστό ψήφων υπέρ της παραμονής ή της εξόδου είναι λιγότερο από 60%, με προσέλευση μικρότερη από 75%, θα πρέπει να διεξάγεται επαναληπτικό δημοψήφισμα».

Ωστόσο, δεν υπάρχει μέχρι σήμερα τέτοιος νόμος.

Πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του βουλευτή, Ντέιβιντ Λάμι, έχουν παραθέσει δηλώσεις του Νάιτζελ Φάρατζ, στις οποίες είπε ότι ένα αποτέλεσμα με μικρή διαφορά θα ήταν λόγος για δεύτερο δημοψήφισμα.

Ο Φάρατζ είχε πει: «Ένα αποτέλεσμα 52%-48% θα ήταν μακράν μισοτελειωμένη δουλειά. Εάν η καμπάνια για την παραμονή κερδίσει με 2/3 προς 1/3, τότε εντάξει».

Ωστόσο, στο UKIP έχουν απορρίψει ότι το εν λόγω σχόλιο αποτελεί λόγο για δεύτερο δημοψήφισμα.

ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ» ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Την ίδια στιγμή, η online εκστρατεία που ξεκίνησε ο δημοσιογράφος Τζέιμς Ο’Μάλι και η οποία διεκδικεί την ανακήρυξη της βρετανικής πρωτεύουσας σε «ανεξάρτητη πόλη-κράτος» που θα έχει δικαίωμα να παραμείνει στην Ε.Ε., έχει συγκεντρώσει ήδη πάνω από 100.000 υπογραφές, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα.

Δεκάδες χιλιάδες άτομα έσπευσαν να δηλώσουν την υποστήριξή τους στην διαδικτυακή αίτηση του Βρετανού δημοσιογράφου (με τον εύγλωττο τίτλο «Londependence») η οποία απευθύνει έκκληση στον Δήμαρχο της πόλης, Σαντίκ Καν, να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε το Λονδίνο να αποφύγει το Brexit, με το επιχείρημα ότι η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων του ψήφισε Bremain!

Συγκεκριμένα 2.263.519 Λονδρέζοι ψήφισαν να παραμείνει η χώρα τους στην ΕΕ, ενώ στο αντίπαλο στρατόπεδο βρέθηκαν 1.513.232 συμπολίτες τους. Τα νούμερα αυτά αρκούν για να εξηγήσουν το τεράστιο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την συγκεκριμένη αίτηση, το οποίο έχει εκπλήξει ακόμα και τον δημιουργό της. Όπως δηλώνει ο Τζέιμς ο’Μάλι, όταν έφτιαξε τη σχετική σελίδα στον ιστότοπο change.org, περίμενε πως θα «μάζευε» περί τις 200 υπογραφές και η ενθουσιώδης ανταπόκριση των Λονδρέζων τον έχει αφήσει άφωνο.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ» ΣΤΟ TRAFALGAR

Οι αντιδράσεις του στρατοπέδου του Bremain δεν πρόκειται, όπως φαίνεται, να περιοριστούν μόνο στο διαδίκτυο. Στις 28 Ιουνίου, οι υποστηρικτές της παραμονής στην ΕΕ θα εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην πλατεία Τrafalgar του Λονδίνου.

Στη σελίδα του σχετικού event που έχει δημιουργηθεί στο Facebook, και στην οποία έχουν ήδη δηλώσει ότι θα παρευρεθούν 35.000 άτομα (με άλλα 63.000 να έχουν εκφράσει ενδιαφέρον) αναφέρεται ότι η εκδήλωση με τίτλο «London Stays», έχει ως σκοπό «να φέρει κοντά τους πολίτες, ώστε να συζητήσουν, να εμπνεύσουν ο ένας τον άλλον και – το σημαντικότερο – να αποφασίσουν ποιο είναι το επόμενο βήμα τους, ώστε να υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα».

«Το #LondonStays αφορά την ανάγκη να παραμείνει το Λονδίνο κοντά στους πολίτες της Ε.Ε.», αναφέρει η σελίδα, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για ένα «κάλεσμα στα όπλα» για να γίνει η βρετανική πρωτεύουσα «ανεξάρτητη πόλη-κράτος» και κρατώντας με αυτόν τον τρόπο αποστάσεις από το #Londependence.

Από το neoskosmos.com



Spread the love