Spread the love


Μια  αντικαθεστωτική ομάδα στη Συρία, που ονομάζεται “Harakat Nour al-Din al-Zenk φέρεται να έχει καταλάβει ένα προηγμένο ρωσικής κατασκευής άρμα μάχης Τ-90S.

Η ομάδα δημοσίευσε την εικόνα του T-90 υποστηρίζοντας ότι κατελήφθη στις 9 Ιουνίου στις μάχες γύρω από τα αγροκτήματα Μαλά στο βόρειο Χαλέπι. Η αναφορά λέει ότι αυτό το T-90 είχε χρησιμοποιηθεί από τις Δυνάμεις Τίγρεων του συριακού Στρατού πριν καταληφθεί από μονάδες al-Zenki.

 

 

Στις 9 Ιουνίου, οι κυβερνητικές δυνάμεις του Άσαντ ξεκίνησαν τις επιθέσεις στην περιοχή Μαλά, που βρίσκεται βόρεια του Χαλεπίου προς τον στρατηγικό δρόμο Castello, που είναι η τελευταία γραμμή εφοδιασμού των αντικαθεστωτικών. Αρχικές αναφορές υποστήριξαν ότι οι επιθέσεις αυτές θα μπορούσαν να είναι το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας για την μεγάλης κλίμακας επίθεση στην περιοχή της πόλης Χαλέπι. Η χρήση αρμάτων Τ-90 στην επίθεση είναι ένα επιχείρημα για την υποστήριξη αυτών των εκτιμήσεων.

Η Ρωσία παρέδωσε ένα αριθμό αρμάτων μάχης T-90S  στις συριακές ένοπλες δυνάμεις στα τέλη του 2015, ως μέρος του συνεχιζόμενου προγράμματος στρατιωτικής βοήθειας προς την κυβέρνηση της Συρίας. Τα περισσότερα άρματα δόθηκαν στις Δυνάμεις Τίγρεων λόγω της  αποτελεσματικότητας τους. Μερικά από τα παραδοθέντα Τ-90 φέρεται να περάσαν από τη συριακή κυβέρνηση σε υποστηριζόμενες από το Ιράν σιιτικές πολιτοφυλακές που στηρίζουν τον συριακό στρατό.

Τ-90 σιιτικό



Spread the love