Spread the love


Η οργάνωση Γεράκια Ελευθερίας του Κουρδιστάν (TAK) αποκάλυψε την ταυτότητα της γυναίκας που ήταν ο βομβιστής αυτοκτονίας που πραγματοποίησε την επίθεση σε αστυνομικό λεωφορείο στην Κωνσταντινούπολη, στις 7 Ιουνίου, στην οποία σκοτώθηκαν 11 και τραυματίστηκαν πάνω από 30.

Το ΤΑΚ προσδιόρισε το βομβιστή αυτοκτονίας ως μια γυναίκα που ονομάζεται Εϊλέμ Νεβρόζ, ηλικίας 32, σε μια δήλωση στο διαδίκτυο.

“Η Εϊλέμ Νεβρόζ, 32, ήταν ο βομβιστής αυτοκτονίας που πραγματοποίησε την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. Γεννήθηκε στο Ντιγιαρμπακίρ. Έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στην Αττάλεια και είχε ενταχθεί στο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ) το 2005, πριν από την ένταξή της στα Γεράκια Ελευθερίας του Κουρδιστάν (TAK) το 2011”, είπε η ομάδα στη ανακοίνωση.

ΤΑΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της Κωνσταντινούπολης την Παρασκευή.

Το ΤΑΚ είπε ότι η επίθεση έγινε σε “μνήμη της Μάρτυρας Αϊσά για τους ανθρώπους μας, οι οποίοι την δολοφόνησαν στην Nusaybin,” και κατηγόρησε το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) ότι έχει εξαπολύσει έναν πόλεμο κατά των Κούρδων αμάχων.

“Το φασιστικό ΑΚΡ που επιμένει πεισματικά σε ένα άγριο πόλεμο εναντίον του κουρδικού λαού είναι υπεύθυνη για τους θανάτους πολιτών. Ο τουρκικός λαός που σιγεί για αυτόν τον πόλεμο, θα γίνουν θύμα του”, λέει μια δήλωση που αναρτήθηλε στην ιστοσελίδα τους την Παρασκευή.

Η μάρτυρας Αϊσά φαίνεται να είναι Asya Glidag η οποία πέθανε όταν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός που έφερε πάνω της, πριν από να φτάσει στον επιδιωκόμενο στόχο στην τουρκική πόλη της Προύσας στα τέλη Απριλίου. Αρκετοί τραυματίστηκαν αλλά η Glidag ήταν η μόνη νεκρή.

Το ΤΑΚ είναι μια ένοπλη κουρδική ομάδα που αποπάστηκε από το ΡΚΚ. Έχουν ορκιστεί να είναι ριζοσπαστικοί και βίαιοι εναντίον αυτού που περιγράφουν ως αντιπολίτευση στην καταστολή της κουρδικής μειονότητας από την Τουρκία.



Spread the love