Spread the love


Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε το πρωί περιοχή της Κωνσταντινούπολης όταν εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη κοντά σε στάση και σε σταθμό της αστυνομίας.

Η επίθεση έγινε στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης στην περιοχή Μπαγιαζίτ. Χρησιμοποιήθηκε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο. Οι δράστες ενεργοποίησαν τα εκρηκτικά, πιθανότατα με τηλεχειρισμό, την ώρα που περνούσαν λεωφορεία με αστυνομικούς. Μέχρι στιγμής γίνεται λόγος για 11 νεκρούς και 36 τραυματίες. Η πληροφορία για τον αριθμό νεκρών και τραυματιών προέρχεται από τα χείλη του κυβερνήτη της περιοχής της Κωνσταντινούπολης.

konstantinoupoli11

Αμέσως μετά την έκρηξη ήταν εκατοντάδες οι αστυνομικοί που έλαβαν θέσεις, η περιοχή αποκλείστηκε, ενώ λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε και ένα ύποπτο αυτοκίνητο στο οποίο λήφθηκε απόφαση να γίνει ελεγχόμενη έκρηξη.

konstantinoupoli2

konstantinoupoli3

Επίσημες πληροφορίες δίδονται με το σταγονόμετρο. Εμμέσως οι αρχές δείχνουν το PKK καθώς ανάλογη ήταν η επίθεση στην Άγκυρα, εναντίον λεωφορείου του στρατού με τη χρήση παγιδευμένου αυτοκινήτου.

Από την έκρηξη που ήταν ισχυρότατη προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε μια σειρά καταστήματα και γραφεία στην γύρω περιοχή.

konstantinoupoli4

konstantinoupoli5

Μετά την έκρηξη επικράτησε, όπως ήταν φυσικό, πανικός. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακούστηκαν και πυροβολισμοί.

konstantinoupoli10

Σε κάθε περίπτωση είναι δεκάδες τα ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο, ενώ τεράστιες δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αποκλείσει την περιοχή του ιστορικού κέντρου της Πόλης, σε ένα σημείο μόλις δυο χιλιόμετρα από την Αγία Σοφία.

konstantinoupoli6

konstantinoupoli7

konstantinoupoli8

Η Τουρκία έχει γίνει στόχος επιθέσεων τζιχαντιστών, ενώ συνεχείς είναι και οι επιθέσεις κουρδικών οργανώσεων καθώς έχουν ενταθεί και οι επιχειρήσεις των Τούρκων στις κουρδικές περιοχές. Ανάλογη έκρηξη υπήρξε μόλις τον περασμένο μήνα στην Πόλη, ενώ τον Μάρτιο στην Άγκυρα μετά από επίθεση έχασαν τη ζωή τους 37 άτομα.

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση.



Spread the love