Spread the love


«Θα κάνουμε το Euro 2016 ένα νεκροταφείο» απειλεί με βιοντεοσκοπημένο μήνυμά του, δηλώνοντας παράλληλα πίστη στο αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος, ο Λαροσί Αμπάλα, ο οποίος σκότωσε τη Δευτέρα σε προάστιο του Παρισιού ένα αστυνομικό διευθυντή και τη σύντροφό του, πριν σκοτωθεί και ο ίδιος από αστυνομικά πυρά.

Το βίντεο είναι τραβηγμένο στο εσωτερικό του σπιτιού των θυμάτων του, όπου είχε οχυρωθεί ο Αμπάλα, ενώ το παιδί τους βρίσκεται ακόμη εκεί και αναρτήθηκε, σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Τόμσον, συγγραφέα του βιβλίου «Οι Γάλλοι τζιχαντιστές», στο Facebook και να το «είδαν 98 άτομα πριν αποσυρθεί 11 ώρες μετά την ανάρτησή του».

Στη σελίδα του λογαριασμού που είχε ανοίξει με το ψευδώνυμο Μοχάμεντ Άλι, «αρχίζει την εγγραφή του δηλώνοντας πίστη στον Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι (τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους) και μετά απευθύνεται στους μουσουλμάνους λέγοντάς τους πως ο τζιχάντ είναι υποχρεωτικός επειδή είναι αμυντικός», συνεχίζει ο Τόμσον.

Το βίντεο είναι τραβηγμένο στο εσωτερικό του σπιτιού των θυμάτων του ενώ το παιδί τους βρίσκεται ακόμη εκεί. Ο Λαροσί Αμπάλα «λέει πως σκότωσε έναν αστυνομικό και τη γυναίκα του». Μετά καλεί τον κόσμο «να επιτεθεί στους αστυνομικούς, στους δημοσιογράφους, στα δημόσια πρόσωπα, στους δεσμοφύλακες στις φυλακές και στους ράπερ», συνεχίζει ο δημοσιογράφος, διευκρινίζοντας ότι ο Αμπάλα αναφέρει «μια δεκαριά δημόσια πρόσωπα».

«Θα κάνουμε το Euro ένα νεκροταφείο», απειλεί ο Λαροσί Αμπάλα, τέσσερις ημέρες μετά την έναρξη στη Γαλλία του ποδοσφαιρικού αυτού πρωταθλήματος.

Στη συνέχεια «ζητάει από τους 160 ακολούθους του και ιδιαίτερα από τις επαφές του στο Ισλαμικό Κράτος να εκδώσουν ανακοίνωση αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την επίθεσή του, γεγονός που εξηγεί την ταχεία ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος μέσω του πρακτορείου Amaq», εξηγεί ο Ντέιβιντ Τόμσον, ο οποίος ήταν μεταξύ των ακολούθων του χωρίς να τον γνωρίζει προσωπικά.

Σ’ αυτόν τον ίδιο λογαριασμό στο Facebook ανάρτησε επίσης φωτογραφίες των θυμάτων του.

Ο Λαροσί Αμπάλα 25 ετών, σκοτώθηκε κατά την επίθεση επίλεκτων μονάδων της αστυνομίας στην κατοικία των θυμάτων του, στην οποία είχε οχυρωθεί. Είχε καταδικασθεί το 2013 για συμμετοχή σ’ ένα δίκτυο το οποίο επεδίωκε να στείλει νέους εθελοντές για ένοπλο τζιχάντ στο Πακιστάν.



Spread the love