Spread the love


Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παραστεί στην κηδεία του Μοχάμεντ Άλι που θα τελεστεί την Παρασκευή στο Λούισβιλ του Κεντάκι, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της οικογένειας του θρυλικού πυγμάχου.

Ο Ερντογάν ζήτησε να εκφωνήσει ομιλία  στην τελετή, στην οποία αναμένεται ότι θα παραστούν εκατοντάδες  προσωπικότητες απ’ όλον τον κόσμο.

Ο μουσουλμανικός κόσμος τιμά τον Μοχάμεντ Άλι, ο οποίος ασπάστηκε το Ισλάμ το 1964 και υπερασπιζόταν τις φιλειρηνικές και παγκόσμιες αξίες της πίστης του σε όλη τη ζωή του.

Η κηδεία του διασημου πυγμάχου και συμβόλου δύναμης των μαύρων μουσουλμάνων, θα είναι διαθρησκευτική και ανοιχτή για όλους, αν και ο επικεφαλής της τελετής θα είναι ιμάμης.

Στην Ουάσιγκτον  δεν έχει ανακοινωθεί  εάν ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα παραστεί στην κηδεία, καθώς ο Λευκός Οίκος δεν έχει κάνει καμία σχετική αναφορά. Ο  πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον όχι μόνο θα είναι στο Λούισβιλ αλλά θα εκφωνήσει και επικήδεια ομιλία.

Ο δημοσιογράφος Μπράιαν Γκάμπελ και ο ηθοποιός Μπίλι Κρίσταλ θα εκφωνήσουν επίσης επικήδειους  στη μνήμη του θρυλικού αθλητή.

 



Spread the love