Spread the love


Μια γυναίκα στο Πακιστάν έκαψε την δεκαεπτάχρονη κόρη της ζωντανή ως τιμωρία για το γάμο της ενάντια στις επιθυμίες της οικογένειας, το τελευταίο σε μια σειρά από εγκλήματα τιμής, που έχει ως αποτέλεσμα το θάνατο περίπου 1.000 γυναικών κάθε χρόνο στη συντηρητική μουσουλμανική χώρα.

Η αστυνομία είπε ότι η μητέρα της Ζινάτ Ραφίκ, Παρβίν, την έδεσε σε κρεβάτι και αφού την περιέλουσε με κηροζίνη και της έβαλε φωτιά, την Τετάρτη. Γείτονες στην εργατικής τάξης γειτονιά της Λαχώρης ήρθαν τρέχοντας όταν άκουσαν κραυγές. Αλλά σύμφωνα με μαρτυρίες τα μέλη της οικογένειας τους εμπόδισαν από την είσοδο στο σπίτι.

Όταν έφτασε η αστυνομία βρήκε το απανθρακωμένο σώμα της Ζινάτ κοντά σε μια σκάλα. Η μητέρα της συνελήφθη αμέσως μετά.

Ο σύζυγός του θύματος, Χασάν Χαν, δήλωσε στους δημοσιογράφους το ζευγάρι αγαπιόταν από τα σχολικά τους χρόνια, αλλά η οικογένειά της είχε απέρριψε αρκετές προτάσεις γάμου, αναγκάζοντάς τους να «κλεφτούν» τον περασμένο μήνα. Έδειξε μια ένορκη κατάθεση της συναίνεσης που υπογράφεται από τη σύζυγό του ενώπιον δικαστή. Επέδειξε επίσης φωτογραφίες στο κινητό του της χαμογελαστό Ζινάτ.

Ο Σέιχ Χαμάντ, τοπικός αξιωματούχος της αστυνομίας, δήλωσε ότι η μητέρα ομολόγησε ότι σκότωσε την κόρη της με τη βοήθεια του γιου της, Αμάρ. Ανέφερε τη γυναίκα να λέει: «Δεν έχω τύψεις». Ένας άλλος αστυνομικός, είπε το σώμα έδειξε σημάδια ξυλοδαρμού και στραγγαλισμού.

Εκατοντάδες γυναίκες σκοτώνονται κάθε χρόνο στο Πακιστάν – συχνά από τα μέλη της οικογένειάς τους – για την παραβίαση συντηρητικών κανόνων της τοπικής κοινωνίας σχετικά με την αγάπη και το γάμο. Το σεξ εκτός γάμου θεωρείται από πολλούς Πακιστανούς ως κηλίδα στην τιμή όλης της οικογένειας της γυναίκας, η οποία μπορεί να αφαιρεθεί μόνο με τη δολοφονία της.



Spread the love