Spread the love


Η Αίγυπτος πρόκειται να παραλάβει το πρώτο ελικοπτεροφόρο πλοίο με εσωτερική δεξαμενή (LHD) κλάσης Mistral από τη Γαλλία, την Πέμπτη, αναφέρει η εφημερίδα Al-Ahram.

Η εφημερίδα του Καΐρου ανέφερε την Τρίτη ότι στα εγκαίνια του Mistral, το οποίο θα υψώσει την αιγυπτιακή σημαία και θα αποπλεύσει από την Τουλούζη της Γαλλίας προς Αίγυπτο, θα παραστούν ο υπουργός άμυνας της Αιγύπτου Sedki Sobhi και ο Γάλλος ομόλογός του Jean-Yves Le Drian.

Το πολεμικό LHD θα πάρει το όνομά του προέδρου της Αιγύπτου Γκαμάλ Αμπντέλ Νάσερ.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, 170 αιγυπτιακά μέλη πληρώματος πραγματοποίησαν εκπαιδευτικό πλου μίας εβδομάδας για να εξοικειωθούν με το πλοίο.

Σύμφωνα με το AFP, ένας ακόμη ελικοπτεροφόρο Mistral, που φέρει το όνομά ενός επίσης εκλιπόντα Αιγύπτιου Προέδρου του Ανουάρ Ελ Σαντάτ, θα παραδοθεί τον Σεπτέμβριο.

Η σύμβαση για τα δύο Mistral, η οποία ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, εκτιμήθηκε σε € 950 εκατομμύρια.

Η Γαλλία βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου των χωρών που υπέγραψαν στρατιωτικές συμφωνίες προμήθειας με την Αίγυπτο κατά τη διάρκεια της θητείας του προέδρου Αμντέλ Φατάχ Ελ-Σίσι.

Υπενθυμίζεται ότι τα πλοία είχε παραγγείλει η Ρωσία, αλλά δεν τα παρέλαβε λόγω των κυρώσεων από την ΕΕ.

 

Η Κλάση Μιστράλ είναι κλάση πλοίων αποβατικής κρούσης, επίσης γνωστά ως ελικοπτεροφόρα, που χρησιμοποιούνται από το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό και το Αιγυπτιακό Πολεμικό Ναυτικό. Τα πλοία της κλάσης Μιστράλ είναι ικανά να μεταφέρουν και να αναπτύξουν 16 ελικόπτερα NH90 ή Tiger, τέσσερις φορτηγίδες απόβασης, μέχρι 70 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 13 αρμάτων μάχης AMX-56 Leclerc, ή μια επιλαρχία 40 αρμάτων μάχης Leclerc, και 450 στρατιώτες. Τα πλοία είναι εξοπλισμένα με ένα νοσοκομείο 69 κλινών, και είναι σε θέση να εξυπηρετούν ως μέρος της Δύναμης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ, ή με τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ειρηνευτικές αποστολές.



Spread the love