Spread the love


Συντονισμένες επιθέσεις με ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο και δύο βομβιστές αυτοκτονίας πραγματοποίησε το “Ισλαμικό Κράτος” στο ιερότερο σιιτικό μαυσωλείο της Συρίας, με απολογισμό 20 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Το προάστιο Σαγιέντα Ζεϊνάμπ φιλοξενεί το ιερότερο σιιτικό μαυσωλείο της Συρίας και αποτελεί την έδρα των σιιτικών ομάδων από τον Λίβανο και το Ιράκ που πολεμούν στο πλευρό των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

syria1

syria2

Σύμφωνα με το πρακτορείο Amaq, που συνδέεται με το ΙΚ, οι τζιχαντιστές ανατίναξαν ένα αυτοκίνητο που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά την ίδια στιγμή που, σε απόσταση μερικών μέτρων, δύο βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι.

syria3

syria4

syria5

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι από τις επιθέσεις αυτές σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 άνθρωποι και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν. Οι 13 από τους νεκρούς ήταν άμαχοι πολίτες, διευκρίνισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

syria6

syria7

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας πρόβαλαν εικόνες από την περιοχή όπου διακρίνονται οι τεράστιες ζημιές που έχουν προκληθεί σε μια πολυσύχναστη λαϊκή αγορά.

 



Spread the love