Spread the love


Τουλάχιστον 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν από ισλαμιστές μαχητές στην πόλη Aktobe, του Καζακστάν, στις 5 Ιουνίου. Περίπου 20 μαχητές στις 2 Ιουνίου έκλεψαν όπλα από καταστήματα όπλων και επιτέθηκαν σε στρατιωτική βάση στην πόλη των περίπου 300.000 κατοίκων στο βόρειο-δυτικό Καζακστάν.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας επιβεβαίωσε ότι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και 9 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

https://www.youtube.com/watch?v=_bAF1leK1_M

Αμφιλεγόμενες αναφορές των μέσων ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι σκοτώθηκαν επίσης έως και 15 πολίτες. Ωστόσο, αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί, επίσημα.

“Χάρη στα αντίμετρα ένας από τους επιτιθέμενους συνελήφθη, τρεις σκοτώθηκαν και ένας άλλος τραυματίστηκε. Αρκετοί από τους δράστες είχαν μπλοκαριστεί, ενώ κάποιοι άλλοι κατάφεραν να διαφύγουν. Ένα ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη για αυτούς”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Καζακστάν Almas Sadubayev σχολιάζοντας την κατάσταση.

Αρχικά, οι επιτιθέμενοι λήστεψαν δύο καταστήματα όπλο, σκοτώνοντας ένα άτομο και τραυματίζοντας ένα άλλο.

Στη συνέχεια, οι ισλαμιστές μαχητές χρησιμοποίησαν τα κλεμμένα όπλα για να επιτεθούν σε μια κοντινή βάση της Εθνικής Φρουράς. Επιτέθηκαν στη βάση και έκαναν μια προσπάθεια να καταλάβουν το οπλοστάσιο, προκειμένου να πάρουν περισσότερα και βαρύτερα όπλα. Ωστόσο, δεν ήταν σε θέση να καταβάλουν τη φρουρά.

Οι μαχητές υποχώρησαν μετά την αποτυχημένη επίθεση στη στρατιωτική βάση.



Spread the love