Spread the love


Μέσα ενημέρωσης πιστά στους μαχητές από την τρομοκρατική ομάδα ISIS, την αλ-Νούσρα και ορισμένους άλλους ένοπλους σχηματισμούς κατηγόρησε την Πέμπτη τη Ρωσία για χρήση ενός προηγμένου συστήματος τακτικού βαλλιστικού πυραύλου γνωστό ως Iskander-M, στη Συρία

Χθες το βράδυ, δύο ρωσικοί βαλλιστικοί πύραυλοι φέρεται να έπληξαν στόχουσ ανταρτών στη πόλη Darat Izza, που βρίσκεται κοντά στο συνοριακό πέρασμα Μπαμπ αλ-Χάουα στο βορειοδυτικό τμήμα της επαρχίας Χαλέπι. Πηγές των ανταρτών υποστήριξαν ότι η περιοχή έγινε στόχος βαλλιστικών πυραύλων Iskander-M , που εκτοξεύτηκαν από την ρωσική αεροπορική βάση Hmeymim στην επαρχία της Λατάκειας.

Με τη σειρά του, το Υπουργείο Άμυνας της Συρίας, λέει ότι ο συριακός στρατός χρησιμοποίησε το σύστημα πυραύλων σοβιετικής Tochka, προκειμένου να καταστρέψει μια μαχητική φάλαγγα στην περιοχή.

Η υποτιθέμενη φωτογραφία ενός πυραύλου εν πτήση:

13407742_10156933330810361_1433080902_n

Οι ισχυρισμοί σχετικά με τη χρήση του συστήματος Iskander-M, καθώς και βομβαρδισμό των κατοικημένων περιοχών είναι μια κοινή προσπάθεια να δυσφημιστεί η εκστρατεία του ρωσικού στρατού και των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και να εξοικονομήσει χρόνο εν μέσω της εντατικοποίησης των επιχειρήσεων σε όλη την η χώρα.



Spread the love