Spread the love


Βρετανικές ειδικές δυνάμεις δραστηριοποιούνται στην πρώτη γραμμή μαζί με τους αντάρτες στη Συρία κοντά σύνορα με την Ιορδανία, βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τη Δευτέρα, επικαλούμενα διοικητές ανταρτών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Times, οι ειδικές δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου υπερασπίζονται Σύρους αντάρτες στο εσωτερικό της Συρίας. Οι βρετανικές μονάδες ειδικών δυνάμεων με βάσεις στην Ιορδανία διασχίζουν τα σύνορα για να βοηθήσουν τον Νέο Συριακό Στρατό (NSA) να υπερασπιστεί το νοτιοανατολικό συριακό χωριό Τανφ από το ISIS.

“Μας βοήθησαν με υλικοτεχνική υποδομή, όπως την οικοδόμηση οχυρών θέσεων,” ο υπολοχαγός του NSA Μαχμούντ Σάλεχ δήλωσε στους Times.

Οι Times ανέφεραν επίσης ότι, πρόσφατα, η βάση NSA είχε χτυπηθεί από βομβιστή αυτοκτονίας και βρετανικές μονάδες βοήθησαν για την ανοικοδόμησή της.

Η NSA είναι μια ομάδα ανταρτών που αποτελείται από λιποτάκτες του συριακού στρατού. Ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2015. Η ομάδα επιδιώκει να εκδιώξει το ISIS από την ανατολική Συρία και δέχεται κατάρτιση και βοήθεια από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.



Spread the love