Spread the love


Σχεδόν 9.000 εργαζόμενοι του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, στην πλειονότητά τους αστυνομικοί και χωροφύλακες, απολύθηκαν μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, μετέδωσε σήμερα το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Σχεδόν 4.500 αστυνομικοί και 614 χωροφύλακες περιλαμβάνονται μεταξύ των εργαζομένων που απολύθηκαν, συνολικά 8.777 άτομα, σύμφωνα με το Ανατολή, το οποίο επικαλείται το υπουργείο Εσωτερικών.

Ένας κυβερνήτης επαρχίας και 29 κυβερνήτες δήμων παύθηκαν επίσης, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Οι απολύσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο των εκτεταμένων εκκαθαρίσεων στον κρατικό μηχανισμό τις οποίες άρχισε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την αποτυχία το Σάββατο της απόπειρας ανατροπής του καθεστώτος του από ομάδα στρατιωτικών.

Περίπου 6.000 στρατιωτικοί έχουν εξάλλου τεθεί υπό κράτηση και σχεδόν 3.000 εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί σε βάρος δικαστών και εισαγγελέων.

Αυτές οι εκκαθαρίσεις έχουν στόχο πρόσωπα ύποπτα για σχέσεις με τον εξόριστο στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται από τον πρόεδρο Ερντογάν ότι υποκίνησε αυτή την απόπειρα πραξικοπήματος, κάτι που ο Γκιουλέν διαψεύδει κατηγορηματικά.



Spread the love